Kuldne klassika kuulajate valikul

Kersti Inno 26. märts 2004, 00:00

Klassikaraadio 9. sünnipäev kulmineerub sümfooniakontserdiga, mille kava on koostanud kuulajad.

Kavasse valiti Edvard Griegi orkestrisüit nr 1 muusikast Ibseni näidendile ?Peer Gynt?, Ludwig van Beethoveni seitsmes sümfoonia ja Antonin Dvoraki t?ellokontsert.

Klassikaraadio kutsel debüteerib ERSO ees Kaisa Roose, kes viinud EMAs alustatud muusikaõpingud lõpule Taani Kuninglikus Muusikaakadeemias, dirigeerinud mitmeid Taani ja Rootsi orkestreid. Eelmisel hooajal juhatas ta muusikali ?Miss Saigon? menukaid etendusi Malmö Muusikateatris.

Kuulajail oli võimalik oma valik teha dirigendi pakutud 20 teose hulgast. Valituks osutunud Griegi ja Beethoveni kõrval oli nimekirjas Sibeliuse, Nielseni, Elgari, Dvoraki, Britteni, Mendelssohni, Honeggeri muusikat. Oma hääle andis üle 10 000 internetiportaalide külastaja.

2002. aastal Eesti noorte interpreetide konkursi Con Brio võitnud Mario Järvile on see ühtlasi preemiakontsert ERSOga. Antonin Dvoraki t?ellokontserti peetakse maailma t?ellorepertuaari üheks pärliks ja ühtlasi pähkliks.

Sünnipäevakontserdil tervitab Klassikaraadio oma publikut klaasi veiniga.

1. aprillile kohaseid nalju ja sünnipäevatervitusi koos muusikasoovidega saab aga edastada kell 10?14 kestvas soovikontserdis, kus Klassikaraadio toimetaja Marge-Ly Rookääru kõrval debüteerib saatejuhina Klassikaraadio aasta kuulaja 2003 Fred Puss.

Klassikaraadio kutsub oma kuulajaid sünnipäevakontserdile Estonia kontserdisaali või raadiote juurde saama osa kontserdi otseülekandest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:24

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing