Koti valik oleneb kandja stiilist

Tiina Kolk 02. aprill 2004, 00:00

Eesti Kunstiakadeemia nahadisaini õppejõu Marve Riisalu sõnul praegu moes kõik, tuleb leida vaid oma stiilile vastavad lisandid. Riisalu ütleb, et eeloleval kevad-suvel on uuesti tähelepanu all ümbrikkotid. Selle hooaja lemmikvärvid on kõikvõimalikes varjundites ja toonides ? punane, sinine (kahvatu, lillakas, türkiis), roheline (oliivist mürgini), oran? (punakast kollakani), roosa (lõhest pastellini), kollane (kärtsust pastellini) ja kõrgelt hinnatakse metallikut ? kulda-hõbedat kõige erinevamates toonides. Ja muidugi must ja valge, kombineeritult ja eraldi. Soositud kotimaterjaliks on endiselt nahk, tekstiil (kanvaa). Kanvaakottide juures on kasutatud palju trükitud mustreid, näiteks täpilisi ja triibulisi.

?Ärinaise välimus ja sellega koos ka tema kott on katlemata tema visiitkaardiks. Seega peaks kott olema funktsionaalne, heast materjalist, korraliku tehnoloogiaga, klassikaline,? sõnab Riisalu.

Vabaajakottide valik algab mahukatest rannakottidest ja lõpeb headisainiliste teatrikottidega. Väga isikupärase koti otsijal soovitab Riisalu galeriides tutvuda kunstnike väiketiraa?idega, tavaliselt on neid kotte võimalik ka tellida. Galeriides pakutaval on siiski rõhk erinevatel vormidel ning unikaalsed autoritööd on alati kallid.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:39
    Otsi:

    Ava täpsem otsing