Võlakirjapettuses süüdistatud Goldman Sachsi asepresident pannakse vangi

Raivo Sormunen 13. aprill 2004, 00:00

New Yorgi prokuröri Brian Coadi sõnul tuli süüdisitus Goldman Sachsi endisele töötajale John Youngdahlile USA väärtpaberijärelvalve (SEC) poolt, kirjutas uudisteagentuur AFP. SECi sõnul esitati Youngdahlile süüdistus väärtpaberipettuses ja siseinfo põhjal teostatud tehingus, mille tõttu teenis Goldman Sachs ebaseaduslikult kasumit.

2001. aasta oktoobris sai John Youngdahl teada seni veel avalikustamata info, et USA riigikassa lõpetab 30aastaste valitsuse võlakirjade müügi. Youngdahl andis selle info edasi Goldman Sachsi võlakirjakauplejatele, kes teenisid mõne minutiga 3,5 miljonit dollarit (45 miljonit krooni) kasumit.

Varasemates aruteludes on Goldman Sachs tunnistanud Youngdahli tegevust kui pettust ja lubanud maksta trahvide, intresside ja ebaseaduslikult teenitud kasumi tõttu 9,3 mln dollarit.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:21
    Otsi:

    Ava täpsem otsing