Koduabiline lubab pereemal nädalavahetusel puhata

Sirje Niitra 19. aprill 2004, 00:00

?Minu naine kodus koristamisega tegelema ei pea ja tal poleks selleks aegagi,? ütleb Alexela Terminali juhatuse esimees Heiti Hääl, kelle abikaasa Reet on Liisingühingute Liidu tegevjuht. ?Kuna mind esineb kodus sama vähe kui kuuvarjutust, siis poleks aus, kui naine ennast seal veel koristamisega vaevama peaks. Selle asemel saame nädalalõpul perega midagi ühiselt ette võtta.? Hääl soovitab palgata koduabilise kõigil meestel, kel rahakott seda vähegi võimaldab. ?Naine viriseb siis oluliselt vähem,? lausub ta.

Kord nädalas, vahel ka sagedamini käib Häälte Nõmme majas koduabiline, kes lööb 6?7 tunniga kogu maja läikima ja saab selle eest 300 krooni. Kevadine ja sügisene aknapesu käib lisaraha eest. Praegu 42-aastane naine tegi varem sama tööd Heiti Hääle firmas ja sealt tekkis usaldus. ?Oleme temaga väga rahul,? räägib mees, lisades, et üksinda kooliealist poega kasvatavale naisele on see hea võimalus väikest lisaraha teenida.

Reklaamifirma Viiking juhataja Tiivi Tammiku palkas koduabilise oma ühe kliendi, koristusfirma Aarnuka kaudu poole aasta eest. Naine käib tema 90 ruutmeetri suurust korterit koristamas ja pesu triikima kord nädalas ja see läheb perele maksma 500 krooni.

?Mulle meeldib, kuidas tädike muhu sussides mööda korterit sõnas otseses mõttes ringi jookseb,? räägib perenaine. Eriti meeldib talle, et puhastamine käib väga professionaalsete allergiavastaste vahenditega ja see on väga põhjalik.

Tammiku ütleb end kahetsevat, et koduabilist juba varem ei võtnud, aga ta ei leidnud enda sõnul kohe sobivat inimest. ?Ärkasin iga pühapäeva hommikul ebameeldiva tundega, sest ees ootas pikk päev küürimist ja tolmuvõtmist, nüüd olen sellest stressorist vaba,? räägib ta.

Üks firma, mis lapsehoidmise, koduõppe ja vanurite hoolduse kõrval ka kodu koristamise teenust pakub, on Koduteenused OÜ. Juhataja Piret Palvadre ütleb, et selline töö rikkaks ei tee, kuid võimaldab ära elada. Tema firmas on kümmekond töökat naist vanuses 40?65 eluaastat, kes käivad kodudes koristamas. Enamasti on tegu varem hotellides töötanud ja hea väljaõppe saanud inimestega.

Enamasti vajavad maja- ja korteriomanikud abi kord või kaks nädalas, kuid on neidki, kelle juures käib koduabiline iga päev, räägib Palvadre. Tasuda tuleb 70?100 krooni tunni eest (pluss käibemaks) ja tavaline koristamine võtab aega 6?7 tundi. Töötaja saab rahast endale umbes kolmandiku.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing