Prefekt palkas kaitsepolitsei uurimise all oleva raamatupidaja

Kristiina Randmaa 05. mai 2004, 00:00

Tiina Metsalu koostööleping Lääne politseiprefektuuriga hõlmas märtsi, mil Metsalu nõustas prefektuuri riigihangete ettevalmistamises ja finantsaruandluses. Lisaks valis ta välja majandustalituse peaspetsialisti, töötas välja parkimise korraldamise ja osales ametijuhendite koostamises. Kuuajalise nõustamise netotasu oli 15 000 krooni.

Samal käib Metsalu suhtes kaitsepolitseis kaheksandat kuud kriminaalmenetlus, mis puudutab laiaulatuslikku tulude varjamist raamatupidamisteenust pakkuvas OÜs Sanaale. Kuni 2002. aasta maini oli Sanaale juhatuse liige Tiina Metsalu, vastutades firma majandustegevuse eest.

Kaitsepolitseiameti komissari Henno Kuurmanni sõnul jättis Sanaale jaanuar 2001 kuni juuni 2002 riigile tasumata ligi 3 miljonit krooni käibe- ja tulumaksu. Sanaalel on Krediidiinfo järgi maksuvõlg koos viivisega pisut üle 100 000 krooni, koguvõlg seal ei kajastu.

Kriminaalmenetlus algatati Tallinna juriidiliste isikute maksuameti avalduse põhjal. Kaitsepolitsei andmetel uurimine Metsalu suhtes käib ja süüdistust kellelegi esitatud ei ole.

Seesama kriminaalasi maksis Metsalule töökoha Tallinna politseiprefektuuri pearaamatupidajana. Tema otsese ülemusena töötas tollal Kalle Laanet.

Ka Laaneti ja Metsalu esimest koostööd seob kaitsepolitsei uurimine. Nimelt uuriti siis, kuidas lasi Metsalu riigihanke seadust eirates läbi Kalle Laanetile ülikalli ametiauto Audi Allroadi rentimise, mille eest tuli aastas tasuda üle 170 000 krooni. Lugu lõppes riigihangete ameti 4200kroonise trahviga Laanetile.

Praegu Lääne politseiprefektina töötav Laanet rääkis, et ta palus Metsalu nõustajaks, kuna tegu on väga hea spetsialistiga, kelle abi tal hädasti vaja oli.

?Minule pole keegi öelnud, et Metsalu süüdistatakse maksupettuses,? ütles Laanet.

Tiina Metsalu ei soovinud oma tegevust kommenteerida, öeldes vaid, et hetkel ta ei tööta, vaid õpib Tallinna Pedagoogikaülikoolis rahvastikuteadust. Krediidiinfo näitab temaga seotud ettevõteteks peale Sanaale ka OÜ Mardekol ja ASi Megaliising, millel maksuvõlgu pole.

Politseiameti politseinõuniku Elmar Nurmela sõnul ei kaasnenud Tiina Metsalu töös Lääne politseiprefektuuri nõuandjana varalist vastutust, ainuisikulist otsustusõigust ega finantsoperatsioonide tegemise õigust.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing