USA töötururaport ei raputanud dollarit

Raivo Sormunen 07. juuni 2004, 00:00

Pingsalt oodatud maikuu töötururaport ei suutnud reedel USA dollarit oluliselt raputada, kuna numbrid vastasid üldsuse ootustele.

Lõppenud kuul kasvas suurriigis töökohtade arv 248 000 võrra. Analüütikute ootused jäid erinevate allikate põhjal 225 000?300 000 vahemikku.

Tööjõuturu raportit peetakse kõige olulisemaks makronäitajaks, kuna USA keskpank (Fed) on andnud märku, et see on peamine indikaator, mis määrab nelja kümnendi madalaimal tasemel (1 protsendil) oleva baasintressi edasise saatuse.

?Numbrid ei olnud küllalt tugevad, et turgudel oleks hakatatud mõtlema 50 baaspunkti suurusest intressitõusust,? ütles uudisteagentuurile Bloomberg WestLB AG valuutakaupleja Jeremy Fand. ?Muidu oleks dollar hakanud päriselt liikuma,? lisas ta.

Poolteist tundi pärast tööjõuturu raporti teatavakstegemist (kell 17.00 Eesti aja järgi) liikus dollar tasemel 1,2227 dollarit euro (12,80 krooni dollar) eest ehk täpselt samal tasemel, kus neljapäeval päevale punkt pandi. Võrreldes vahetult töötururaportieelsete minutitega oli aga koguni tunda kerget dollari odavnemist.

Juulikuu tulevikutehingute lepingud näitavad kauplejatele 100% võimalust, et 29.?30. juunil koguneval USA keskpanga istungil kergitatakse baasintressi määra 25 baaspunkti võrra (1 protsendilt 1,25 protsendini).

?Töötururaport polnud halb, aga see polnud ka piisav, et oleks pannud inimesi uskuma 50baaspunktilisse intresside tõusu,? ütles ka ABN Amro Holding NV valuutastrateeg Shahab Jalinoos. ?Sellest ka dollari odavnemine,? lisas ta.

Jalinoosi hinnangul liigub euro juunis 1,21?1,25 dollari vahel.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing