Logistikahiid laienes Eesti turule

Rivo Sarapik 22. juuni 2004, 00:00

Rootsi postiteenistus allkirjastas juuni alguses lepingu ühte Euroopa suurimasse postiettevõtete gruppi, Prantsuse posti gruppi kuuluva GeoPostiga.

Lepingu kohaselt ühinevad GeoPostiga Rootsi postile kuuluva Baltic Logistic System International AB (BLS) viis tütarfirmat, sealhulgas Baltic Logistic System Eesti. GeoPosti teenustevalik ulatub ümbriku saatmisest aluste transpordini, nii on firma konkurendiks siinsetele suurematele logistika- ja kullerifirmadele.

Baltic Logistics Systemi müügijuht Tarmo Tael selgitas, et GeoPosti pakutav teenustevalik kohe Eestisse ei jõua, edaspidi kindlasti. ?Täna veel ei oska ennustada, millal,? lisas Tael. BLSi senistele klientidele omanikuvahetus midagi ei muuda. Kui on tulemas hinnakorrektuure, siis seonduvad need Taeli sõnul pigem kulude kui GeoPostiga.

Seni on BLSi tütarfirmasid ühendanud GeoPostiga frantsiisileping, mille alusel pakutakse klientidele üleeuroopalist DPD-pakiveoteenust.

Eesti Posti pakiteenuste võrgu arendusjuht Indrek Oolup leidis, et GeoPosti Eesti turule tulek mõjub nii siinsele kui ka Baltimaade postiturule tervikuna hästi, sest senine Rootsi posti esindava Bizpaki teenindusvõrgu areng ongi olnud suhteliselt ebamäärane oma emafirma ebastabiilsuse tõttu. ?Turg ainult võidab sellest paranenud kvaliteedi ja hinna suhte kaudu,? lisas Oolup.

GeoPosti näol on Oolupi sõnul tegemist ühega suurtest tegijatest Euroopa logistikaturul, kaubamärk kuulub Prantsuse postile, teised tema kõrval on Saksa post ja Hollandi post.

?Eesti Posti tegutsemises toob see kaasa selles osas muutuse, et püüame leida võimalusi juba olemasolevat maailma katvat teenustevõrku senisest aktiivsemalt ära kasutada.

Kulleriteenuste turgu GeoPosti laienemine esialgu TNT Eesti turundus- ja suhtekorralduskoordinaatori Anton Juuriku sõnul ei mõjuta, sest BLSi pakutavad teenused ei ole kulleriteenuste konkurendiks, GeoPosti teenused aga kohe siinsele turule ei jõua.

Lisaks BLS Eestile puudutab ühinemine ka BLS Läti, BLS Leedu, Poola kullerfirma Masterlink Ekspress ning Venemaa postiettevõtte Armadillo käekäiku.

Lepingu kohaselt saab GeoPost kõigi viie seni BLSile kuulunud Balti riikide, Venemaa ning Poola kullerettevõtete omanikuks.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:33
    Otsi:

    Ava täpsem otsing