ERA Panga haldurid küsivad 80 000 krooni suurust kuupalka

Meelis Mandel 05. juuli 2004, 00:00

ERA Panga pankrotihaldurid Jaak Annus ja Urmas Tross on kohtule esitanud taotluse määrata kummalegi kuutasuks 80 000 krooni. ?Meie esitatud taotlus on kooskõlas krediidiasutuste seadusega,? ütles Jaak Annus.

Kui arvestada, et tasustatavaks perioodiks on viis aastat ehk 60 kuud, taotleb kumbki haldur lõplikuks töötasuks 4,8 miljonit krooni.

Pankrotihaldurite senine töötasurekord pärineb eelmise aasta märtsist, kui kohus määras RASi Ookean mõlemale pankrotihaldurile Arno Mägile ja Aivar Leismannile seitsmeaastase töö eest tasuks ligi 2,9 miljonit krooni.

ERA Panga pankrotihaldurite lõpparuandele vastuväite esitaja, MTÜ Tartu Lastehaigla esindaja jurist Kiur Põld palus kohtul jätta lõpparuanne esitatud kujul kinnitamata. ?Aruandes on vähe selgust pankrotiprotsessi kulude ja tulude kohta,? põhjendas Põld. ?Samuti on aruandes liiga palju ja ääretult süüdistavas toonis käsitletud käimasolevat kriminaalprotsessi ERA panga töötajate üle.? Advokaadibüroo Koolmeister ja Ko jurist Kiur Põld osaleb protsessis kohtualuse Helve Luhasalu kaitsjana.

Vastuväite esitaja, Polaris Vara pankrotihaldur Sirje Tael polnud rahul ERA Panga pankrotitoimkonna liikmetele määratud töötasuga. Teatavasti määras võlausaldajate üldkoosolek toimkonna liikmetele maksimaalselt lubatud tasumäära ehk 12 400 krooni kuus alates toimkonna moodustamisest.

?Pole õige maksta tagasiulatuvalt maksimaalset summat, seda enam, et toimkonna liikmed on kaks aastat tagasi juba saanud ajutise tasuna kokku 1,7 miljonit krooni,? põhjendas Tael. ?Olen seisukohal, et 12 400 krooni suurust kuutasu võib toimkonna liikmetele maksta kahe viimase aasta eest.?

Tartu maakohus teeb määrused lõpparuande kinnitamise, pankrotihaldurite ja pankrotitoimkonna liikmete töötasu osas teatavaks 7. juulil. Määruste peale on võimalik edasi kaevata.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing