Tallinn kehtestab täna kõrghoonete paiknemisele reeglid

ÄP 25. august 2004, 00:00

?Kõrghoonete paiknemine ja hoonestusalade üldised ehitustingimused on tänaseni kokku leppimata, mistõttu on reguleerimata ka hoonete maksimaalne lubatav kõrgus ning ehitamise tihedus,? ütles linnaplaneerimist kureeriv abilinnapea Peep Aaviksoo. ?Tegemist on linnale olulise dokumendiga, kuna lisaks kõrguslikule analüüsile käsitletakse ka transpordi probleeme, rahvastiku paiknemist ning majanduslikke aspekte.?

Lähteülesandes toodud nõudeid arvestades koostatakse teemaplaneering, millega määratakse kindlaks kõrghoonete paiknemise võimalikud asukohad ning nende püstitamise keelualad. Hoonete kõrguse ja tiheduse määramisel lähtutakse vanalinna siluetist ning kesklinna asustustiheduse suurendamise vajalikkusest. Planeering peab arvestama ka linna haljasalasid, samuti ümberkaudsete hoonete keskmisi näitajaid.

?Oluline on kehtestada üheselt mõistetavad reeglid nii linnaplaneerijate, linnakodanike kui kinnisvaraarendajate huvide kaitseks,? lisas Aaviksoo.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:40
    Otsi:

    Ava täpsem otsing