Prokuratuur algatas Flora juhtide suhtes kaks kriminaalmenetlust

Inno Tähismaa 09. september 2004, 00:00

Esimese menetluse, mis puudutab ASi Flora Kommerts juhatajat Enn Kautsi, algatas prokuratuur 31. augustil. Teine menetlus ASi Flora Liit juhataja ja ASi Flora Kommerts finantsjuhi Rita Kulli suhtes algatati üleeile.

?Kuna menetlus käib, siis rohkem sisu kohta praegu öelda ei saa,? kommenteeris uurimise käiku ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Erle Rudi.

Uurimise all on samad juhtumid, millest Äripäev nädal tagasi kirjutas. Nimelt üritasid kaks Flora tegevjuhti ja osanikku ? Elmar Kruusma ja Rita Kull ? enda kontrolli alla saada magusamaid tükke Flora ettevõtete grupi varadest. Selleks müüs Kull enda juhitava ASi Flora Liit bilansist välja kaks kinnistut asukohaga Laki 5 ja Paldiski mnt 25 selleks nõukogult nõusolekut küsimata ja alla turuhinna. Flora Kommertsi juhatuse liige Enn Kauts aga suurendas nõukogu nõusolekuta tütarfirmade ASi Flora Vara ja ASi Flora Kadrina kapitali nii, et nendes ettevõtetes said kontrollpaki endale Elmar Kruusma ja Rita Kull. Kokku said Kruusma ja Kull enda kontrolli alla vara enam kui 100 miljoni krooni väärtuses.

Flora ettevõtete ülejäänud kolm osanikku ja nõukogu liiget Peeter Jantson, Linda Terras ja Veiko Eslon on mängust kõrvale jäetud. Nad olid Flora Kommertsis ka palgatööl, vastavalt arendusjuhi, pearaamatupidaja ja AS Tehnoflora juhi ametis. Neid enam tööle ei lubata, neilt on võetud ametiga seotud autod, mobiiltelefonid ja krediitkaardid.

Tüli Flora osanike vahel lahvatas aasta algul pärast seda kui kolm osanikku ilmutasid soovi müüa oma osalus ettevõttes. Konflikt vindus kuni augusti alguseni, mil kaks nõukogu liiget otsustasid vara endale haarata.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing