Tallinnast saab pilvelõhkujate linn

Gea Velthut-Sokka 10. september 2004, 00:00

Viie aasta pärast võib Tallinna südalinnas Maakri tänava ja Tartu maantee alguse kandis kõrguda tõeline pilvelõhkujate d?ungel. Lisaks juba ehitatavale Merko kaksiktornile Ühispanga kõrval mõtlevad kõrghoone püstitamisele veel seitse maaomanikust kinnisvaraarendajat. Tallinna säästva arengu ja planeerimise ametis (SAPA) on menetlemises või vastu võetud kaheksa kõrghoone detailplaneeringu algatamise avaldust, lisaks soovib kuni 30korruselise maja kõrguse kiriku ehitada Eesti Kristlik Nelipühi Kirik.

Praegu ootavad detailplaneeringute taotlused siiski Tallinna volikogu taga, kes hakkab koostama kõrghoonete teemaplaneeringut. SAPA juhi Ike Volkovi sõnul saab aga tõenäoliselt just Maakri tänavast ja Tartu maanteest, võib-olla ka Liivalaia tänavast piirkond, kus linn tornide püstitamist soosib.

Ober-Hausi tegevdirektori Hindrek Leppsalu hinnangul võtaks Tallinna kinnisvaraturg viie kuni seitsme aasta jooksul kerkivad kõrghooned probleemideta vastu. ?Korteritele oleks kliente küllaga ja selline pakkumine ei tohiks ka hindasid kuidagi mõjutada,? ütles Leppsalu.

Küll aga ei pidanud ta heaks enamiku arendajate mõtet ühendada hoones elu- ja äripinnad. ?See ei ole hea lahendus. Tõsised ettevõtted, kes jaksavad ja tahavad city?sse ruume rentida, eelistavad büroomaja,? lausus Leppsalu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:43
    Otsi:

    Ava täpsem otsing