Tollimaksudel valitsuse heakskiit

ÄP 29. september 2004, 00:00

Valitsus kiitis eile heaks tollimaksuseaduse eelnõu, mis kehtestab 1. jaanuarist 2000 kaitsetollid kolmandatest riikidest pärit sealihale, teraviljale ja võile, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi. Põllumajandusminister Ivari Padari sõnul annab tollitariifide kehtestamine meile paremad positsioonid Euroopa Liiduga läbirääkimistel väliskaubanduse osas.

Pärast kaitsetollide kehtestamist vähendab euroliit oma ekspordi subsideerimist ja meie piima- ja kalatööstused, kellel on vastavad sertifikaadid, saavad võimaluse müüa senisest rohkem kaupa Euroopa Liidu riikidesse.

Opositsioonipoliitikud on kritiseerinud tollimaksuseaduses kehtestatud tollilagesid, mis nende väitel on tarbetult madalad. ?Selge on see, et Eestile oleks vaja kõrgemaid tollilagesid ja mitte ainult kolmandate riikide suhtes,? ütles Padar.

Hetkeseis: Toonased tollid tekitasid nurinat hoopis põldurite endi seas, kuna loomasöödana kasutatud teravili läks kallimaks. Sellega polnud põldurid arvestanud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:46
    Otsi:

    Ava täpsem otsing