Lugu mehe elust

Tiina Kolk 01. oktoober 2004, 00:00

?Näituse idee ei sündinud ühekorraga. Algselt oli töös mitu erinevat varianti, mis hiljem on mingil ideoloogilisel tasandil kokku sulanud. Olid olemas pealkiri ja mõte, et minu tööd peavad käsitlema mingeid ?instrumente? ehk vahendeid, mille kaudu reaalsus end teostab. Ja näitus pidi rääkima elust läbi mehe kogemuse. Näituse tehnoloogiline teostus sündis pidevast janust minu jaoks uute väljendusvahendite ja väljakutsete järele. Ning ka otseselt tänu juhusele,? selgitab14 suuremõõtmelise digitaaltrüki autor, kelle saatesõna oma väljapanekule kõlab nii: ?See on lugu mehe elust ning tema ihadest ning igatsusest. Sellel lool on ülev, kuid traagiline lõpp nagu ka elul enesel.?

1980. aastal tollase ERKI raamatukujunduse eriala lõpetanud Andres Tali kunstnikutee on kulgenud tõusvas joones, ta on võitnud kunstisõprade poolehoiu, pälvinud arvukalt auhindu ja preemiaid (näiteks sai 1990. aastal Kristjan Raua nimelise kunsti aastapreemia, 1999. aastal ja 2003. aastal Kultuurkapitali aastapreemia), tema kujundatud köiteid valitakse igal aastal meie 25 kaunima raamatu hulka. Üldiselt on tema kujundatud teosetele on iseloomulikud rangus, selgus ja funktsionaalsus, nende joon jääb meelde.

Andres Tali töötab Eesti Kunstiakadeemia meediateaduskonna dekaanina.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 09:27
    Otsi:

    Ava täpsem otsing