Hansapank tahab, et riik garanteeriks noore pere eluasemelaenu omafinantseeringut

ÄP 18. oktoober 2004, 00:00

Hansapank on teinud valitsusele ettepaneku, et riik võiks kavandatava noore pere eluasemeprogrammi raames garanteerida osaliselt laenude omafinantseerimist, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi. Kui riik asjaga päri on, langeks noorele perele antava eluasemelaenu omafinantseerimise määr 30 protsendilt 10-le. Riik garanteeriks 20%. Lisaks võiks riik tasuda ka osa laenuintressidest. Hansapanga müügiosakonna juhataja Aivar Jõgi kinnitusel on riigi risk pea olematu, sest enamik laene on kinnisvaraga tagatud. Panga eluasemelaenude tootejuhi Kersti Arro sõnul ei ole panga poolt ette näha eluasemelaenu tingimuste soodsamaks muutmist ? omafinantseerimise määra vähendada ei luba seadus. Äripäeva meelest soovis pank lihtsalt osa oma riske riigi kanda anda.

Hetkeseis: Riik tagabki KredExi vahendusel noore pere laenu, pangad aga alandasid pärast riikliku garantii saamist ka laenude omafinantseeringu määra.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing