• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Baltika võib kolida Lasnamäe tööstusparki

  Aasta pärast saavad tööstused hakata kolima 22,5 hektaril valmivasse Lasnamäe tööstusparki. Rõivatootja Baltika on pargi vastu juba huvi ilmutanud.

  Peterburi maantee, Osmussaare tee, Kuuli ning Punase tänavaga piirneva tööstuspargi projekteerimisega on juba algust tehtud. Paari nädala pärast valitakse tehnilise infrastruktuuri projekteerija, ehitus peaks algama kevadel, kirjutab Eesti Päevaleht.
  Baltika juhatuse esimehe Meelis Milderi sõnul on firmal selge soov tootmine kesklinnast Veerenni tänavalt välja kolida, kuid kuhu ja millal, pole selge.
  ?Meie praeguse tootmishoone kinnisvaraväärtus on selline, mis ei sobi tootmiseks, lisaks sellele ei ole see hoone ehituslikult sobiv,? ütles Milder. Normaalne tootmine paikneb tema sõnul ühel korrusel, Baltika tehas on aga neljal korrusel. ?Ka laomajandus ei pea enam vastu, mahud on mitmekordistunud,? lisas Milder.
  Reaalselt võiks Baltika tema hinnangul mujale kolida kõige varem 2007. aastal. Vaatluse all on mitu võimalikku asukohta.
  ?Meie tootmine on oskuste- ja teadmistekeskne, liigume siit ainult juhul, kui meie töötajad tulevad kaasa,? ütles Milder.
  Tallinna ettevõtlusamet soovib Lasnamäe tööstuspargi välja ehitada koostöös suuremate infrastruktuuriettevõtetega. Põhimõte on see, et Eesti Gaas, Tallinna Vesi jt ehitaksid infrastruktuuri oma kuludega välja ning teeniksid kulutused tasa tööstusettevõtete liitumistasudega.
  Infrastruktuuri väljaehitamine läheb hinnanguliselt maksma 70?80 miljonit krooni, millest osa tasutakse linna eelarvest, osa tuleb laenuna.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Börs: USA aktsiaturud lõpetasid nädala väikse tõusuga
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
USA aktsiaturud lõpetasid nädala viimase päeva väikse tõusuga, vaatamata sellele, et Euroopa turud olid Evergrandega seotud mure tõttu järsult odavnemas, vahendab Reuters.
Elektrienergia hinnatõus paneb aina rohkem kodusele päikeseenergia-jaamale mõtlema
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Juba neljas kuu järjest näeme väga olulist elektrienergia hinnatõusu ning arvestades kasvavat nõudlust elektrienergia järele ja tootmise liikumist 100% süsinikuvabaduse suunas, pole odavnemist ka lähitulevikus näha.
Suurpõllumees Tõnu Post: toit ei tohi olla odav
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.
"...sest odavat asja raisatakse," põhjendas Saaremaa põllumajandusettevõtja Tõnu Post Äriplaan 2022 konverentsil oma väidet. Tema sõnul on ka rohepööre põllumajandusele hädavajalik, sest kõik, mis reostab õhku, jõuab otsejoones meie toidulauale.