• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Laenubuum jätkub välisraha toel

  Septembris suurenes laenujääk 3,3 protsenti, 84,9 miljardi kroonini. Laenubuum peaks jätkuma, kuna oktoobri alguses teatas Hansapank edukast eurovõlakirjade emissioonist, millega kaasas pank 750 miljonit eurot.
  Esmaspäeval teatas Sampo Pank sündikaatlaenulepingu sõlmimisest, pank laenas 110 miljonit eurot viieks aastaks. Mõlemad pangad said laenu soodsalt, mille puhul lisandub Euriborile 25?26 baaspunkti. Madal intressimäär peegeldab kohalike pankade usaldusväärsust välisriikides.
  Osa vahenditest võib minna varasemate laenude finantseerimiseks, kuid suur osa peaks jõudma ka laenuturule. Kuna kaasatavad hoiused ei kata pankade finantseerimisvajadust, tuleb laenu võtta välismaalt.
  Septembris langes eluasemelaenu intress 3,8 protsendile. Tegemist on taas rekordmadala tasemega. Oma osa oli siin arvatavasti Hansapangal, kes alandas septembris eluasemelaenu intressi 3,3 protsendile. Selle aasta teises kvartalis oli Hansapanga puhas intressimarginaal 3,39 protsenti. Kui Hansapanga võlakirjaemissioonist kaasatud vahendid anda välja eluasemelaenudena, kujuneb intressimarginaaliks vaid 1,1 protsenti. Seega on oodata edasist survet marginaalidele. Samuti võib osa eluasemelaene n-ö hapuks minna, mistõttu jääb panga tulu veelgi väiksemaks.
  Laenu ja liisingutabelid on esitatud PDF formaadis, kui Teie brauser ei toeta seda formaati soovitame installeerida siit oma arvutisse Adobe Acrobat Reader
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Eva Truuverk: Eestist võiks saada rohepöörde Silicon Valley
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Kui me tahame ühiskonda järgmisele tasemele tõsta, peame leidma uue mudeli, mis soodustaks arengut ning mille tulemusena looduskeskkond on hoitud ja taastatud, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, Rohetiigri eestvedaja Eva Truuverk.
Börs: Dow Jones tõusis kaheksa kuu kiireimas tempos
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
USA aktsiaturgudel oli neljapäeval korralik tõus ning investorid kasutasid omikronitüve murest tekkinud langust ostmiseks, vahendab Reuters.
Volkswageni autotarkvaraettevõte muudab oma äristrateegiat Eestis
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Volkswagen Grupi tarkvaraalaseid kompetentse koondav ettevõte CARIAD SE muudab oma strateegiat ja äritegevuse fookust Eestis. Selle tulemusel hakkab CARIAD Estonia haldama kõiki ettevõtte rahvusvahelisi tütarettevõtteid.
Madis Toomsalu võimalikust kriisist kinnisvaras: juba tasub karta
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.
„Juba tasub karta,“ ütles LHV Grupi juht Madis Toomsalu kinnisvaraturult terendavaid kriisimärke hinnates. Eelmine kinnisvarakriis tema sõnul küll ei kordu, kuid märke uue krahhini viivast on turul küll.