ÄP fototoimetus • 27. oktoober 2004 kell 22:00

Telekomi suuromaniku TeliaSonera kasum enam kui kahekordistus

Firma puhaskasum kasvas kolmandas kvartalis 4,3 miljardi Rootsi kroonini, võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartali 1,8 miljardi krooniga, vahendas Bloomberg. Käive kosus 3 protsenti, 20,6 miljardi kroonini.

Lisaks teatas TeliaSonera, et kavatseb aktsionäridele välja maksta dividende. Aastatel 2005 kuni 2007 plaanib kompanii investoritele välja jagada 30 miljardit Rootsi krooni. Aktsionäride üldkoosolekul järgmise aasta aprillis kavatsetakse dividendidena välja jagada 10 miljardit Rootsi krooni.

Samuti plaanib Põhjala regiooni suurim telefonikompanii 10 miljardi Rootsi krooni eest tagasi osta firma aktsiad.

Eile kella viieks õhtul oli TeliaSonera aktsia tõusnud Stockholmi börsil enam kui 8 protsenti, 38,4 Rootsi kroonini.

Autor: ÄP

Hetkel kuum