• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Inimlolluse vastu võimetud

  Tänase erilehe üheks teemaks on ärandamisvastased vahendid ja tõdemus, et ükski neist pole tegelikult täiesti vargakindel. Sest inimkurjuse vastu ei aita siin ilmas ükski mehaaniline ega elektrooniline seade, nii nagu ka inimlolluse vastu.
  Tuttav teema, sest alles hiljuti olin sunnitud seda ise tunnistama. Õhtuhämaruse saabudes kuulsin maja ees tumedat mütsatust ja oma auto alarmi tuttavat appikarjet. Tormanud hetkega aknale, polnud auto ümber näha kedagi ega midagi ning pealtnäha tundus kõik korras olevat. Välja minnes leidsin aga eest puruks löödud küljeklaasi ja kõrvalistuja toolilt vastu vaatava piraka maakivikamaka, mille koht iluelemendina seni auto kõrval haljasalal oli. Võetud polnud autost midagi, sest sealt lihtsalt polnud midagi võtta. Miks siis?! Lihtsalt niisama, möödaminnes?!
  Ahastuses ja mõistmatuses tänaval seistes ei osanud ma nutta ega naerda. Sellise käitumise lahtiseletamine käis lihtsalt üle mõistuse. Üle mõistuse käis see ka kohalekutsutud politseinikul, kes oskas kõige peale vaid käsi laiutada ja öelda: idiootidest siin ilmas puudus ei ole. Kas kirjutada avaldus? ?Võite seda ju teha, aga ega sellest kasu pole niikuinii miskit: varastatud pole midagi, sõrmejälgi kivilt ei võta, tunnistajaid ei ole ja kui saamegi kedagi kätte, kuidas me siis tõestame, et see just tema oli,? kostis politseinik, andes üheselt mõista, et säärase inimlolluse vastu on võimetud nemadki.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Kalev Kaljuste: pöörame pilgud (ka) Rootsi!
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Pärnus tegutseb palju Soome ettevõtjaid, kuid minu arvates tuleks alustada Pärnu linna kui ühe parima elukeskkonna ja atraktiivse ettevõtluskeskkonna turundamist ka Rootsi suunal, kirjutab sotsiaaldemokraatliku erakonna esinumber kohalikel valimistel Pärnus Kalev Kaljuste vastuses Äripäeva valimiste-eelsele küsitlusele.
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Autojuhtide puudus sundis Briti valitsust järele andma
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Suurbritannia peaks varsti teatama ajutistest viisadest autovedajatele, et vähendada suurt tööjõupuudust, vahendab Reuters.
Seaduseelnõu teeb virtuaalvääringute pakkujatele nõuded karmimaks
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.
Keit Pentus-Rosimannuse juhitav rahandusministeerium saatis kooskõlastusele virtuaalvääringu teenuse pakkumist karmistava eelnõu, nagu ta eelmisel nädalal pärast rahapesu andmebüroo tehtud riskihinnangu avaldamist lubas.