ÄP fototoimetus • 2. november 2004 kell 22:00

Lepikson seljatas kohtus ajalehed

Esimesena avaldas väite, et tuntud ärimehe ja poliitiku Robert Lepikson naine sõidab ringi rahva kulul soetatud autoga Eesti Päevaleht. SL Õhtulehe ja Eesti Ekspressi esindaja teatas kohtus, et need väljaanded ei pidanud enam seda fakti kontrollima, kuid kohus jäi vastupidisele arvamusele, rääkis Lepiksoni kaitsja vandeadvokaat Anu Uritam advokaadibüroost Straus & Partnerid. Ühtlasi mõistis kohus kummaltki lehelt välja 16 930 krooni kohtukuludeks.

Lepikson ütles, et liisis vaidlusaluse sõiduki enda nimele juba aasta enne Riigikogusse valimist. ?Kui ikka tehakse järeldus,et olen vaene number üks ja ei jaksa oma naisele autot soetada, siis ei pea ma seda taluma. Igasugust kontrollimatut solki ei saa ka kaela valada,? selgitas ta oma hagi motiive.

Lepikson ütles veel, et tunneb kahetsust, et väljaandeilt pole võimalik kahjutasu nõuda. ?See paneks asjad paika, kui leht peaks oma käki eest ka materiaalselt vastutama.?

Lepikson rääkis, et pani mõne aja eest Rahvuskulutuuri Fondi vahendusel välja pool miljonit krooni eetiliste ajakirjanike premeerimiseks, kuid seda ettevõtmist boikoteeriti ja nüüd läheb raha tehnikatudengitele.

?Minu arust on vale, et ajakirjandus on ise endale kohtumõistja välja mõelnud ja kontrollimata faktide avaldamise eest ei vastuta,? lausus Lepikson.

Autor: ÄP

Hetkel kuum