ING: muret teeb Swedbanki mõju kasv Hansapangas

?Kuna Hansapanga senine edu põhineb kohalikul juhtimisel, on Swedbanki rolli kasv panga juhtimises riskiks panga stabiilsusele ja arengule,? kirjutas üleeiles analüüsis ING panga analüütik David Nangle.

Hollandi pank ING tõstis pärast Hansapanga kolmanda kvartali tulemusi ja kohtumist Hansapanga juhtidega aktsia hinnasihti, ?hoia?-soovitus säilitati. Nangle tõstis aktsia 12 kuu hinnasihi seniselt 112,6 kroonilt 120,5 kroonile. Eile lõpetas Hansapanga aktsia kauplemise 125,17 kroonil.

Kahepäevase kohtumistuuri raames Hansapanga juhtidega Londonis oli positiivseim sõnum see, et panga juhtkond ootab laenubuumi jätkumist ja teenustasude tulu kasvu nii tänavu kui ka tuleval aastal.

Panga juhtkond peab lühiajaliselt suurimaks kasvumootoriks tarbelaenude ja pensionitoodete kasvu ning pangakaartide kasutuse kasvu. Ka Leedu turul näeb firma juhatus laenutegevuse hoogustumise esimesi märke.

ING tõstis Hansapanga 2004. ja 2005. aasta kasumiprognoosi 8% võrra. Tänavu ootab ING Hansapanga kasumiks 2,83 mld krooni ja tuleval aastal 3,3 mld krooni.

Hetkel kuum