10. november 2004 kell 7:19

ING: Müü Hansapanga aktsiat

Hollandi panga ING analüütik David Nangle soovitab Hansapanga aktsiat müüa võtmaks kasumit.

?Tugev kolmanda kvartali tulemus, investoritele tehtud presentatsioonid Euroopas ja USAs ning Kesk-ja Ida-Euroopa pankade aktsiate hiljutine hinnaralli on aidanud Hansapanga aktsial tõusta,? kirjutas analüütik. ?Aktsia hinnatõus on jõudnud panga arengust ette, mistõttu me soovitame võtta praegustelt tasemetelt kasumeid.?

Tänu Hansapanga hiljutisele investoritele tehtud presentatsioonidele tuntakse nüüd panka laiemalt, kui varem. Ikka jätkub investoreid (eriti USAs), kes tulevad muljetavaldava loo peale esmakordselt Hansapanga aktsiat ostma.

Lisades üldise optimismi, mis ümbritseb ELiga liitujaid ja eriti pangandussektorit, pole ime, kui me näeme, et need aktsiad kauplevad kõrgemal, kui fundamentaalnäitajad seda õigustaksid. kirjutas analüütik.

Varem soovitasid analüütik aktsiat hoida. Aktsia hinnasiht jäeti muutmata, 7,70 eurole ehk 120,48 kroonile. Hansapanga aktsia hind sulgus eile Tallinna börsil 8,43 eurol ehk 131,90 kroonil.

Hetkel kuum