• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Raiepiirangut tähendav nõue jäi jõusse

  Esialgu on jõus tänavu kevadel vastu võetud metsaseaduse muudatus, mille kohaselt võib metsaomanik kolme nädala pärast ehk alates 1. jaanuarist 2005 teha raietöid vaid kehtestatud metsamajandamiskava olemasolu korral. Kuna uue korra kohaseid metsamajanduse kavasid on selle aasta lõpuks jõutud kinnitada vaid umbes viie protsendi metsamaade ulatuses, algatas Riigikogu keskkonnakomisjon novembri keskel metsaseaduse muutmise seaduse eelnõu. See nägi ette lubada kavadeta raiet veel aasta jooksul.
  Valitsus aga ei kinnitanud eelmisel nädalal keskkonnakomisjoni eelnõu. Valitsus aktsepteeris keskkonnaministeeriumi ettepanekut lükata metsamajandamiskavade kehtima hakkamise nõue edasi pooleks aastaks ehk kuni 1. juulini 2005.
  Keskkonnaministeeriumi metsaosakonna juhataja Erik Kosenkraniuse sõnul pole nõuete muutmine raiehooaja kestel otstarbekas. ?Õigem on metsamajandamiskavade rakendamise nõue viia sisse siis, kui tegelik raiehooaeg on läbi,? põhjendas Kosenkranius.
  Eesti Metsatööstuse Liidu asedirektor Märt Riistop ütles, et ta ei saa keskkonnaministeeriumi põhjendusest aru. ?Ühelt poolt ütlevad, et mitte muuta raiehooaja kestel tingimusi ja samas muutub metsateatiste saamise süsteem metsamajandamiskavade nõude jõustumisel ometi kardinaalselt,? laiutas Riistop käsi. ?Kui metsamajandamiskava kehtestamise nõuet ei muudeta, võib see tõsiselt pärssida metsatööstussektorit.?
  Riigikogu keskkonnakomisjoni nõuniku Endel Koljati sõnul pole valitsuse otsus komisjonile siduv. ?Komisjon otsustab lõplikult, kas võtab enda algatatud eelnõu tagasi või paneb lugemisele,? seletas Koljat reedel. ?Kui saame valitsuse otsuse paberkandjal kätte esmaspäeva hommikuks, arutab komisjon antud teemat kohe samal päeval.? Keskkonnakomisjoni järgmine istung on alles pärast jõulupuhkust 10. jaanuaril.
  Eesti üks suuremaid erametsamaa omanikke Ando Eelmaa on varem Äripäevale öelnud, et need, kes on metsateatisi ette teinud, saavad metsamajanduskava nõudest hoolimata oma metsades raietöödega jätkata. ?Metsateatised kehtivad aasta otsa,? täpsustas Eelma.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Toiduliidu juht: ma ei saa aru, kas meil on sügisel gaasi või ei ole
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Eesti tarnekindluse eest vastutavate ametnike väljaütlemised on muutnud kogu tööstussektori ärevaks. Samas ei paista tulevik paljudele probleemidele vaatamata ainult mustades toonides, kirjutab Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp vastuses Äripäeva arvamusliidrite küsitlusele.
Starbucks väljub viimaks Vene turult
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Starbucks teatas lõplikust väljumisest Vene turult, kus ketil oli 130 kohvipoodi ja ligi kaks tuhat töötajat.
Parimad juhid: avaliku sektori juhtide palgad peavad tõusma
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Konkursi parim juht finalistid LHV Grupi juht Madis Toomsalu ja Enefit Green juht Aavo Kärmas leidsid saates „Kuum tool“, et avaliku sektori tasud peaksid olema kõrgemad kui täna. Tänavusel konkursil esikolmikusse jõudnud kahe börsifirma juhi palganumber on näiteks kolm korda kõrgem kui konkursil kolmandal finalistil, Häirekeskuse juhil Kätlin Alvelal. Juhid on juhid ja vahet ei olegi, kas nad on eraettevõttes või avalikus sektoris, leidis Aavo Kärmas.
Soome suurim maasikakasvataja palkab ukrainlaste asemele tailased
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Soome suurim maasikakasvataja Koivistoinen Mansikkapaikka, mis on varasematel aastatel tuginenud Ukraina tööjõule, kasutab sel suvel Tai marjakorjajaid.
Ehituses mõjutavad otsuseid riik, alampakkujad ja teadmatus
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.
Mõjukuse näitaja on see, kui keegi suudab sektorit mingis suunas liigutada. Ehituses ei ole ühtegi sellist inimest, kes suudaks seda üksinda teha, leidis Otsustajate TOPis ehitussektori pingerivis teisel kohal olev Raivo Rand.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.