• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Odavatel Hollandi aktsiatel uuel aastal suurim tõusulootus

  Kõige enam soovitavad analüütikud Hollandi börsiindeksist osta enam kui saja-aastase laevandus- ja energeetikafirma IHC Calandi, bürootarvikutega varustaja Buhrmanni ja teenuste pakkuja TPG aktsiaid.
  Tänavuse aasta üsna kehvale tõusule vaatamata pakuvad mõned Hollandi aktsiad üsna korralikku dividenditootlust. Head omanikutulu maksavad näiteks finantsteenuste osutajad ABN Amro ja Fortis. Samuti telekomi- ja postiteenuste firma KPN.
  Kõige suurema tõusu alates selle aasta algusest on läbi teinud kaubamajaketi Hagemeyeri aktsia, mis on kosunud 28,4 protsendi võrra. Languse poolest on esirinnas maaklerfirma Van der Mooleni väärtpaber.
  AEXi indeksis on suurima turuväärtusega naftafirma Royal Dutch Petroleumi ning pangad ING ja ABN Amro. Esimese turuväärtus on 88, teise 48 ja kolmanda oma 32,5 mld eurot.
  AEXi prognoositav hinna ja kasumi suhe tulevaks aastaks on 12,17, seega on ta odavaim kõikidest Lääne-Euroopa börsiindeksitest. Saksa börsiindeksi DAX vastav näitaja on 14,86, Londoni börsiindeksi oma 18,49 ja Rootsi indeksi OMXi oma 15,69.
  Väga huvitavaid väärtpabereid võib leida just Hollandi juhtivaktsiate seast.
  Euroopa ühe suurema naftakontserni Royal Dutch Petroleumi kolmanda kvartali kasum kahekordistus eelmise aasta sama perioodiga võrreldes. Mullu teeniti 1,3 ja tänavu kolmanda kvartaliga 2,6 miljardit eurot kasumit.
  Euroopa suurim tarbeelektroonika valmistaja Philips Electronics, mis toodab ka meditsiinitehnikat, kasvatas kolmandas kvartalis tugevasti kasumit, teenides 1,2 miljardit eurot. Mullu samal ajal oli kontsernil ette näidata 125 miljoni euro suurune kasum. Prognoositava hinna ja kasumi suhtega 11 on Philips indeksis üks odavamaid aktsiaid.
  Tagasihoidlikult hinnatud on ka Hollandi telekomikontsern KPN. Lisaks maksab firma ka korralikke dividende. Omanikutulu tootlus on 4,94 protsenti, mis on muide parim dividenditootlus Lääne-Euroopa telekomifirmade seas. Enam kui 4protsendilist dividenditootlust pakuvad ka pangad Aegon, ING ja Fortis. Ka Hansapanga analüüse koostava ING panga kasum kasvas mullu kolmandas kvartalis teenitud 0,98 miljardilt eurolt tänavu 1,6 miljardi euroni.
  Lisaks juhtivaktsiate indeksile leiab odavaid firmasid ka keskmiste firmade indeksist AMX. Siin on tänavu kiiremini kasvanud ka Londoni börsil noteeritud terasekontsern Corus, mis on aasta algusest kosunud ligi 80%. Enim on seas langenud toidukaupade keti Laruse aktsia, kukkudes 57%.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Saksa majandusajakirjanik valimiste eel: taastame Hansa Liidu!
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Miks ei võiks Tallinn, Riia, Bremen ja Hamburg, aga ka teised endised hansalinnad puhuda uuesti elu sisse kunagisele Hansa Liidule? See oleks uut tüüpi linnade ja ettevõtete liit, mida juhiks mitte nostalgia, vaid soov astuda vastu Hiina hegemoniaalsetele ambitsioonidele Euroopas, kirjutab Saksamaa majandusajakirjanik Manfred Sieg (Sieg-Tech).
Sigade hinnad kukkusid Hiinas tagasi maa peale
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Pärast kahe aasta pikkust perioodi kõrgeid sealiha hindu seisab Hiina silmitsi vastupidise probleemiga: sealiha on nüüd ligikaudu poole odavam, vahendab Wall Street Journal.
Joe Biden süüdistab vaktsineerimata ameeriklasi majanduse aeglases taastumises
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Ameerika Ühendriikide president Joe Biden süüdistas reedel koroonaviiruse vastu vaktsineerimata ameeriklasi selles, et viimased aeglustavad USA majanduse taastumist, vahendab CNBC.
Kruuda, Pärna ja Uibo kriminaalasi ärkas uuesti ellu
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.
Kui Tartu maakohus lõpetas aegumise tõttu ärimeeste Oliver Kruuda, Aivo Pärna ja Jaan Uibo kriminaalasja toorpiima vahendaja OÜ UP Varud maksejõuetuse põhjustamises ja ringkonnakohus tühistas lõpetamise määruse osaliselt, siis riigikohus tühistas määruse täies ulatuses.