Ilmaprognoos viis nafta hinna kiiresse langusse

Raivo Sormunen 29. detsember 2004, 00:00

Weather Derivativesi prognoos, et käesoleval nädalal jääb USA kirdeosas kütteõli tarbimine tavapärasele nõudlusele 21% alla, vedas esmaspäeval New Yorgi kaubabörsil musta kulla hinna kiiresse langusse, kirjutas uudisteagentuur Bloomberg.

Naftabarreli hind langes üleeile New Yorgi kaubabörsil 2,86 dollarilt barreli kohta tasemeni 41,32 dollarit. Tegemist oli suurima päevase hinnalangusega pärast 1. detsembrit. Eile nafta hinna langus Aasia turgudel pidurdus. Londoni Rahvusvahelisel Naftabörsil tooraine hinnaindikatsiooni eile ei antud, sest kauplemine polnud pärast pikki jõulupühi veel käivitunud.

USA kirdeosa ilma jälgitakse talvehooajal pidevalt, sest selles piirkonnas tarbitakse 80% USA kütteõlist. Riikliku ilmateenistuse andmeil püsib 1.?5. jaanuarini õhutemperatuur USA idaosas üle keskmise kõrge.

?Praegu on ilm päris soe, eriti riigi kirdeosas. Me murrame veel läbi 40 dollari joone,? ütles Altavest Worldwide Trading Inc-i kaasasutaja Mike Armbruster.

Analüütikud usuvad, et vähenenud nõudluse tõttu kasvasid möödunud nädalal taas USA toornafta laovarud. Tegemist oleks kolmeteistkümnenda nädalaga neljateistkümnest, mil laovarud täienesid. Laovarude pidev paisumine on aidanud naftabarrelil pärast 25. oktoobrit saavutatud 55,67dollarilist kõrgtaset 26% võrra odavneda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing