Romet Kreek • 11. oktoober 2005 kell 22:00

Genentech kasvatas poole võrra kasumit

Ettevõtte kolmanda kvartali kasum kasvas mullu sama perioodiga võrreldes 56 protsenti, 359,4 mln dollarile (4,6 mld kroonile). Kasum aktsia kohta kasvas 21 USA sendilt 33-le. Käive kasvas 46%. San Franciscos asuv ettevõte teatas, et kui ühekordseid kulusid mitte arvestada, oleks ettevõte teeninud 383,8 mln dollari suuruse puhaskasumi (35 USA senti aktsia kohta). Seda arvestades lõi ettevõtte tulemus analüütikute ootusi viie USA sendiga aktsia kohta.

Ettevõte tõstis eile kogu selle aasta kasumiprognoosi, mis ei arvesta kõigi kuludega, võrreldes eelmise aasta tulemusega 50 protsenti. Varem ootas ettevõte kasumi 35 protsendist kasvu.

Vähiravimi Avastin käive kasvas 78 protsenti, 325,2 mln dollarile, vaatamata sellele, et septembris peatati Avastini kasutamine seoses tõsiste kõrvalnähtudega.

Analüütikud eeldavad, et ravim, mis maksab umbes 4400 dollarit kuus, ületab miljardi dollari käibe kahe aasta jooksul. Koos kemoteraapiaga pikendab see kõige raskemate vähihaigete eluiga keskmiselt umbes viie kuu võrra.

Genentechi aktsia maksis eile kell 16.30 86,80 dollarit, olles tõusnud 5,9%.

Hetkel kuum