Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Telekomilt oodatakse

  Kui mullu kolmandas kvartalis teenis Telekom 365 miljonit krooni puhaskasumit, siis nüüd ootab Hansabank Markets kogu grupi kasuminumbriks 350 miljonit ning käibeks 1,29 miljardit krooni.
  Kasumimarginaalid on samuti suuna allapoole võtnud. ?Kolmandas kvartalis ootaks Elioni kulumieelse kasumi marginaaliks umbes 33 protsenti ja EMT osas 42 protsenti,? sõnas Hansabank Marketsi analüütik Sander Danil. ?Üldiselt ootame mõlemas ärisegmendis lähiaastateks marginaalide edasist langust, kuna surve hindadele jätkub ja mahtude kasv aeglustub oluliselt.?
  ?Hea tulemuse korral jääb Eesti Telekomi käive eelmise aastaga võrreldes samale tasemele,? ütles Suprema analüütik Arko Kurtmann, kes tulemuste suhtes on positiivsemalt meelestatud. Käibeks ootab ta 1,316 miljardit ning kasumiks koguni 377 miljonit krooni. ?Samas võib oodata ka väikest käibe langust,? möönis ta.
  Seni on Telekomi jaoks olnud peamine kasumitootja mobiilsideüksus EMT tugevate kasumimarginaalide ning suuremate kasuminumbritega. Mobiiltelefonide penetratsioon Eestis on aga 100 protsendi lähedal, mis tähendab, et selles sektoris saab kasvuruum otsa. Samuti on mobiiliturule juurde tekkinud teenusepakkujaid, kes muudavad konkurentsi tihedamaks.
  ?EMT puhul on peatselt oodata järsku klientide arvu kasvu aeglustumist või isegi stagneerumist, mis koos hinnasurvega ei tähenda tuludele midagi head,? selgitas Danil. ?Kasvavad peamiselt tulud andmesidest ja lisateenustest, kuid nende osakaal on endiselt väike.?
  Seevastu Elioni käibe kasvu peaks Danili hinnangul toetama jätkuv kasv internetiteenustes. Samas on keskmine käive internetiteenuse kasutaja kohta ehk ARPU (average revenue per user) viimastel perioodidel kukkunud ja Hansabank Markets prognoosib trendi jätkumist.
  ?Internetiteenuste osas võib peagi juhtuda, et klientide arvu kasv ei kata enam piisavalt langevat ARPUd, mistõttu vastavate tulude kasv pidurdub,? ütles Danil. Eelmises kvartalis oli internetiteenuste ARPU langenud aastaga kolmandiku võrra, 390 kroonini kuus.
  Ka Suprema analüütik Arko Kurtmann sõnas, et ARPU langev trend tõenäoliselt jätkub.
  ?Interneti ARPUd suruvad allapoole nii sisemaine konkurents kui ka suhteliselt kallim hinnatase võrreldes muu Euroopaga,? selgitas Sander Danil.
  Ta lisas, et on oodata seotud teenuspakettide ehk kolmikpakettide populaarsuse kasvu, kus on koos nii telefoniteenus, internet kui ka kaabel-TV. Selles valdkonnas on Starman Danili sõnul praegu paremas seisus, kuna Elioni võrk ei võimalda enamikus levialas seni kaabel-TVd edastada.
  Telekomi hinda on omalt poolt toetanud ka suuromaniku TeliaSonera tahtmine Eesti Telekom teistelt aktsionäridelt välja osta. Sel aastal Sander Danil enam uut pakkumist ei oota. ?Tänu tugevale eelarveseisule ei ole riigil müügiga kiiret. Seetõttu peaks TeliaSonera pakkuma liiga kõrget hinda. Sel põhjusel võib müük venida veel mitu aastat.?
  Hetkel on Hansabank Mar­ketsi hinnasiht 6,3 eurot ehk 98,57 krooni ja soovitus ?hoia?. Kuna Eesti Telekomi aktsia hind põhineb peamiselt dividenditootlusel, siis on ta üpris tundlik võimaliku intressimäärade tõusu suhtes.
  ?Arvestades hiljutist hinnatõusu hoolimata asjaolust, et grupp tervikuna praktiliselt ei kasva, ei saa välistada ka müügisoovituse andmist, kui tulemused ei rahulda,? sõnas Danil.
  Suprema on Telekomi suhtes positiivsem ? hinnasiht on 8 eurot ehk 125 krooni.
  Eesti Telekom teatab oma kvartalitulemused reedel.
  Autor: Lauri Matsulevits
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Vandeadvokaat ühistranspordist: alarahastuse vältimine on riigi vastutus
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Olukord ühistranspordi korralduses – osaliselt nii-öelda tasuta transpordis – on vilets juba aastaid, kuid kallinenud kütuse tõttu kasvas see kriisiks. Hiljuti rahuldas riigikohus kolm ettevõtjate kaebust, kuid alarahastatud teenindajate seis üha halveneb, kirjutab vedajaid kohtus esindanud vandeadvokaat Jaana Nõgisto.
Läti tanklaketi Virši tugevad tulemused rõõmustavad investoreid jätkuvalt
Läti kütuste ja alternatiivsete energiaallikate kaupleja Virši-A kasvatas esimesel poolaastal müügitulu 60% ning EBITDA kasvu on ettevõttel ette näidata üle 47% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.
Läti kütuste ja alternatiivsete energiaallikate kaupleja Virši-A kasvatas esimesel poolaastal müügitulu 60% ning EBITDA kasvu on ettevõttel ette näidata üle 47% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Erametsakeskus: paberi- ja küttepuidu hinnad on uskumatult kõrged
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.
Välisturistid kulutasid Eestis rohkem kui eestlased välismaal
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.
Välisturistid kulutasid Eestis teises kvartalis 320 miljonit eurot, Eesti elanikud jätsid välismaale samal ajal 265 miljonit eurot, on välja arvutanud Eesti Pank.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.