Artikkel
 • Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Peaminister Ansip: kõigile ELi liikmesriikidele sobivat sotsiaalset mudelit pole olemas

  Peaminister Ansip ütles täna Riigikogu väliskomisjoni ja Euroopa Liidu asjade komisjoni ühisistungil, et ELi ühtset sotsiaal-majanduslikku arengumudelit pole.

  'See ei oleka vajalik,' ütles Ansip Riigikogus.
  Tutvustades valitsuse seisukohti eelseisvaks diskussiooniks 27. oktoobril toimuval Euroopa Liidu liikmesriikide riigipeade ja valitsusjuhtide mitteametlikul tippkohtumisel Londonis, avaldas Ansip arvamust, et ühel maal toimivat mudelit ei saa automaatselt rakendada mõnes teises liikmesriigis. ?Kindlasti ei ole tippkohtumise eesmärgiks see, et valida välja üks või teine sotsiaalne arengumudel kõikide Euroopa Liidu riikide jaoks,? ütles Ansip.
  Peaministri sõnul annab tippkohtumise mitteametlik formaat liikmesriikide liidritele hea võimaluse Euroopa Liidu arengusuundade üle avameelselt mõtteid vahetada. Ta avaldas lootust, et vaba õhkkond võimaldab paremini lähendada liikmesriikide arusaamu Euroopa ees seisvatest valikutest. ?Me ei soovi tippkohtumist, kus räägitakse üksnes oma seisukohtadest, kuna üksteise positsioone teame me niigi,? märkis Ansip.
  Ametlikke järeldusi Londonis toimuvast tippkohtumisest ei tehta. Ansipi sõnul võime kohtumise tulemuslikkust hinnata alles tulevikus. ?Kas meie seisukohad on lähenenud, seda saame me teada ehk alles detsembris, kui arutatakse Euroopa Liidu finantsperspektiivi,? ütles peaminister.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Soovime edu võitluses “aatemeestega”
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Poliitikutel on kahtlemata õigus, et konkurentsiamet peaks olema võimekas ettevõtlusvabaduse regulaator, aga samamoodi tuleb olla meelekindel poliitilistes tõmbetuultes, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tesla kaalub tehase loomist Kanadasse
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Tesla teeb lobitööd Kanada provintsi Ontario valitsusega, et luua piirkonda uus kõrgelt arenenud tootmistehas, selgub täna meedias avaldatud dokumentidest.
Reaalajas börsiinfo
Konkurentsiameti uus juht: kinomonopol? Jah, see paistab JOKK
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Sel nädalal konkurentsiameti peadirektorina alustanud Evelin Pärn-Lee kommenteeris Äripäeva raadio hommikuprogrammis avalikkuse tähelepanu all olnud juhtumeid, nagu kütusekartell ja kinomonopoli teke.
Läti saab Rail Balticule sõjalise liikuvuse raha
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Läti Rail Balticu projekt on seotud sõjalise liikuvuse rahastamisega veidi vähem kui 5 miljoni euro ulatuses, selgus riigi transpordiministeeriumi esmaspäeval allkirjastatud lepingust Euroopa Kliima-, Infrastruktuuri- ja Keskkonnainspektsiooniga (CINEA).
Väike-Maarja suurim maja leidis ostja
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.
Väike-Maarja vallavanemal Indrek Keskülal oli reedel põhjust rõõmustada, sest läbirääkimised õppekeskuse ostjaga olid edukad ja majale puhutakse varsti uus elu sisse.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.