Anne Oja • 30. november 2005 kell 22:00

Äripäeva ja Savisaare vaidlus jõuab vahefini?isse kahe nädala pärast

Äripäev kirjutas enne eelmisi kohalikke valimisi, kuidas Savisaar lasi oma arveid kinni maksta kindlustusseltsidest kanditud rahaga. Arved tasus endine kindlustusärimees Leonid Apananski.

Ringkonnakohtu otsus oleks avaldatud kolm päeva enne kohalikke valimisi.

Ringkonnakohtunikud Mar­go Klaar, Mare Merimaa ja Malle Seppik tegid ettepaneku apellatsioonkaebuse arutelu eilsele lükata. Ühtlasi soovitasid nad Savisaarel ja Äripäeval lõpetada kohtuvaidlus kokkuleppega.

Eile ütlesid Äripäeva esindaja Indrek Teder ja Savisaart esindanud Andres Aavik ning Üllar Talviste kohtule, et kokkulepet ei sündinud. Talviste süüdistas Äripäeva peatoimetajat Igor Rõtovit jäikuses ning soovimatuses Savisaarele vastu tulla.

Savisaar nõudis lehelt oma au teotamise lõpetamist. Tallinna linnakohus otsustas, et Äripäeval tuleb avaldatud, kuid hiljem tunnistajate ütluste ja dokumentidega tõendamata jäänud andmed avalikult valeks tunnistada.

Talviste ütles Savisaare nõudmist kohtule selgitades, et vaidluse põhjustanud artiklit saab siiani internetis vabalt lugeda.

Indrek Teder ütles, et Äripäev ei nõustunud apellatsioonkaebust tagasi võtma, kuna enda jaoks soodsa kohtuotsuse saanud Savisaar keeldus hagi tagasi võtmast. Äripäev palub ringkonnakohtul linnakohtu otsus tühistada. ?Artikkel on tõene,? kinnitas Teder tõendeid loetledes.

Vaidlust pole selles, et Apananski maksis aastatel 1999?2001 oma firmade kaudu kinni Savisaare kindlustusarved.

Ringkonnakohus langetab otsuse 14. detsembril.

Hetkel kuum