Artikkel
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Väikeettevõtted häbenevad rääkida oma heategudest

  Ökotoodetega kaupleva väikefirma OÜ Loodusjõud juht ja omanik Priit Mikelsaar leiab põhitöö kõrvalt igal nädalal mitu tundi aega, et vabatahtlikult tegutseda MTÜ Taaskasutuskeskuse nõukogu liikmena. Aktsiaseltsid Reval ­Auto ja Trigon Capital on ristivanemateks Keila SOS Lasteküla kahele perele, toetades rahaliselt ja samas ka külastades töötajatega oma ristiperesid. OÜ MindWorks tegi tasuta Heateo SA veebilehekülje heategu.ee kujunduse. Eesti Elektronpost toetab SOS Lasteküla, pakkudes neile oma teenused nii madala hinnaga, kui on suutelised.
  Kohvikukett Double Coffee toetab noori artiste, kellel juurdepääs galeriidele ja kontserdisaalidele veel puudub, võimaldades neil eksponeerida oma reklaami kohviku menüüs, andes kohviku seinu tasuta näitusepindadeks ning kohviku ruume tasuta bändidele muusika tegemiseks, noortele luuletajatele luuleõhtuteks jne.
  Heateo sihtasutuse ettevõtete heategevuse suuna juht Margo Loore tõdes, et kuigi need on vaid üksikud näited väikefirmade heategevusest, jõuavad avalikkuseni vaid suurfirmade heateod. ?Väikesed ettevõtted teevad tegelikult Eestis palju heategusid, aga klientidele sellest enamasti ei räägita. Suhtumine on, et häid tegusid justkui ei sobi eksponeerida,? nentis Loore.
  SOS Lasteküla toetava Eesti Elektronpost ASi turundusjuhi Maris Viirese sõnul on heategevus loomulik tegevus, olenemata sellest, kuidas ja millises mahus sa seda teed.
  ?Ei pea tähtsaks teavitada heategudest oma kliente, sest oluline on ju, et abivajajad saaksid kasvõi raasukese sellest, mida nende hing igatseb. See ei ole koht, mille arvel sooviksime end turundada, mitte täna,? kinnitas Viires.
  Loore sõnul aga ongi just selle väärarvamusega, et heategudest ei sobi rääkida, tekkinud mulje, et heategevusega tegelevad vaid suurfirmad. ?Heategevusest sobib küll ja tulebki rääkida, sest see on ainus viis, kuidas klientidel on võimalik eelistada vastutustundlikuma ettevõtte toodet või teenust ja nii kogu ärisektorit suuremale vastutustundlikkusele suunata,? arvab Loore.
  Double Coffee turundusjuht Eva-Kristina Ponomarjov peab ettevõtte arengu seisukohast heategevusest rääkimist väga oluliseks, kuigi ka nendel ei olnud pool aasta tagasi see veel päevakorras. ?Oleme tõsisemalt pühendunud heategevusele ja klientide teadvustamisele. Sellest, et ostes meie juurest, on igal kliendil võimalus toetada abivajajaid, peab ju rääkima.
  Loore sõnul on selline ettevõtte sotsiaalse vastutuse vorm, mis samaaegselt loob finantsväärtust firmale ja sotsiaalset väärtust ühiskonnale, ideaalne.
  Samas rõhutab Loore, et sotsiaalseosega turundus ei tohi siiski olla pelgalt reklaamitrikk, kõigepealt peab looma sisu. ?Sealjuures on ühekordsetest aktsioonidest palju vähem abi kui kestvast, läbimõeldud tegevusest, kus sotsiaalne vastutus on ärimudeli ja turundusplaani lahutamatu osa,? lisas ta.
  Loomulikult on selge, et mida väiksem on ettevõte, seda vähem on tal ressurssi, mida saaks ainult heategevusele rakendada. Suur ühiskondlik väärtus seisneb näiteks ka selles, kui ettevõte muudab klientide suhtumist keskkonnasõbralikuma tarbimise suunas. Samal ajal aitab see ka diferentseerida ettevõtte toodangut.
  Coca-Cola HBC ja The Coca-Cola Company panustab Baltikumis heategevusele aastas üle 2 miljoni krooni. Sellele lisanduvad ka muud tegevused, mille otsest väärtust on raskem hinnata nagu näiteks puhta joogivee kasutamise vähendamine tootmises jms.
  Coca-Cola HBC käesoleva aasta kaks suurimat üle-baltikumilist heategevusüritust on praegu kestev Coca-Cola Jõulukaravan ja suviti toimuv Coca-Cola Pühapäevaliiga.
  Praegu kestvas Coca-Cola Jõulukaravani heategevuskampaanias on kõik oodatud annetama lastekodulastele muusikateemalisi kingitusi, mida saab jätta Selveritesse paigaldatud kingikogumiskastidesse.
 • Hetkel kuum
Avo Blankin: Saaremaa püsiühendus ja Rail Baltic võiks olla kaks ühes projekt
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Eesti riik vajab infrastruktuuri arenguks visiooniga arhitekti-teenistust, ehitajad killustikku, saarlased aga püsiühendust, kirjutab pensionär Avo Blankin arvamuskonkursile Edukas Eesti saadetud artiklis.
Hotellid: turistid tulevad vaikselt tagasi, aga piisavalt palju raha ei saa neilt veel küsida
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
Turistid tulevad vaikselt Eestisse tagasi ja hotellide käive on taastunud kriisieelsele tasemele, kuid hotellide juhid tõdevad, et nad pole saanud hindu tõsta piisavalt, et see kataks aina suurenevaid kulusid. Tulevast suvest sõltub palju, sest rahapuhvrid on hotellidel koroonakriisis kokku kuivanud.
USA aktsiaturg lõpetas jaanuari kasumiga
Wall Street lõpetas tugeva jaanuari suurema kasumiga. Nüüd paljud investorid loodavad, et Föderaalreserv võtab vastu otsuse tõsta mõneks ajaks viimast korda intressimäära.
Wall Street lõpetas tugeva jaanuari suurema kasumiga. Nüüd paljud investorid loodavad, et Föderaalreserv võtab vastu otsuse tõsta mõneks ajaks viimast korda intressimäära.
Reaalajas börsiinfo
Lillemüüja laseb pikalt tegutsenud äri pankrotti: pole enam mõtet
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Varem Viru lilleturul kioskit pidanud lillede jaemüügiga tegelev Kaeralill koondas töötajad ja läheb pankrotti.
Coop Eesti uus juht vihjas, et kauplustekett on ostulainel
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
Eesti suurim jaekaubanduskett Coop Eesti, millele kuulub praegu ligi veerand turuosast, ihkab veelgi kasvada. Konkurendid, kes on täna vaevas ja tunnevad, et turgu ise võtta ei jõua, võivad minna Coopi jutule, rääkis ettevõtte peatne juht Rainer Rohtla.
“Äripäev eetris”: Scholz tegi end tankidega veiderdamisega lolliks
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Pikk venitamine ukrainlastele tankide lubamisel on teinud lolliks eelkõige Saksa liidukantsleri Olaf Scholzi enese, kuid sakslaste suhtes on tekkinud skepsis, kas nende peale saab üldse loota, leidsid ajakirjanikud saates “Äripäev eetris”.
Kaitsepiirangud ei lase Ida-Virumaal omavalitsuste hooneid renoveerida
Venemaa naabruse tõttu ei saa Ida-Virumaal ehitada ei tuule- ega päikeseparke, aga liginullenergiahoonete jaoks võiks vaja minna vähemalt üht kahest.
Venemaa naabruse tõttu ei saa Ida-Virumaal ehitada ei tuule- ega päikeseparke, aga liginullenergiahoonete jaoks võiks vaja minna vähemalt üht kahest.

Olulisemad uudised

Nulliring: palk tõuseb, aga poodi see raha ei jõua
Aasta lõpus vabalangusse läinud jaekaubanduse võiks tänavu päästa kosuv ostujõud, mida toidab palgatõus, kui laenukulud seda nulli ei sööks.
Aasta lõpus vabalangusse läinud jaekaubanduse võiks tänavu päästa kosuv ostujõud, mida toidab palgatõus, kui laenukulud seda nulli ei sööks.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.