Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Hea päev Põhjala naftafirmadele

  Naftabarreli hinna kerkimine New Yorgis üle 61 dollari ning Londonis flirtimine 60 dollari ehk viimase kuu kõrgeima tasemega, kergitas Skandinaavia naftakompaniide aktsiate hindu. Suurim võitja siinse regiooni naftakompaniidest oli soomlaste Neste Oil, mille hind kerkis üle kolme protsendi 24,57 euroni. Märkimisväärne oli aktsia käive, mis kella poole kuue ajal oli juba üle 153 miljoni euro, olles sellega täiesti konkurentsivõimeline Nokia aktsia käibega.
  Kui Neste Oil avaldas esmaspäeval neljanda kvartali vahetulemused, kukkus aktsia hind pea kümme protsenti.
  Norra suurima naftakompanii, Statoili aktsia hind kerkis 1,6 protsendi võrra 159,5 Norra kroonini, riigi suuruselt teise naftakompanii Norsk Hydro aktsia hind kallines 1,4 protsendi võrra 726 Norra kroonini.
  Naftakompaniide ülevõtmisperiood on jõudmas ka Euroopasse. Norra suurima naftapuurimiskompanii Smedvigi aktsia hind hüppas 15 protsenti 184,5 Norra kroonini, sest 29 protsenti ettevõtte aktsiatest otsustas ära osta USA rivaal Noble. Tegelikult müüs suurema osa oma omandusest ära Smedwigi juhatuse esimehe Peter Smedwigi perekond, kes sai aktsiate eest kokku 4,6 miljardit Norra krooni (10 miljardit Eesti krooni). ?Minu 32 aastat kestnud karjäär suuromanikuna on saanud läbi,? lausus Smedwig pressiteates. Samas teatas ta ameti mahapanekust ettevõtte nõukogus, teatab uudisteagentuur Reuters.
  Üldiselt olid aktsiaturud eile väheliikuvad. Turud ootasid USA Föderaalreservi Vabaturu Komitee istungit. Turuosalisi huvitab, kas seekordne intressitõus jääb viimaseks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kakskeelse Eesti visa, aga pöördumatu lõpp
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Eestis on, sarnaselt teiste riikidega, vähemalt Ida-Euroopas, aset leidmas ajalooline mentaalne nihe, mis puudutab suhtumist vene keelde ja Russki Miri laiemalt, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturg tõusis neljandat nädalat järjest
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
USA aktsiaturg lõpetas reedel nädala tugeva tõusuga, kui investorite kindlust turgude osas on kasvatanud oodatust madalamad inflatsiooninumbrid, mis näitavad, et inflatsiooni tipp võib olla juba seljataha jäänud. Nii S&P 500 kui Nasdaqi indeks tõusid neljandat nädalat järjest, vahendab Reuters.
Reaalajas börsiinfo
Jaanus Vihand: kui iseloomud ei klapi, siis koostööd ei tule
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Mitu aastat Coop Eestit juhtinud, siis Margus Linnamäe kutsel Apollo Grupi etteotsa läinud ning sealt idufirmasse Eurora lahkunud Jaanus Vihand soovis enne A. Le Coqi juhi positsiooni vastu võtmist näha, kuidas ettevõtte nõukogu tasandil suhted on.
Keskerakonna esimehena jätkab Jüri Ratas Aseesimehed Kõlvart, Kiik, Karilaid, Toom
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Keskerakond valis tänasel kongressil esimehena jätkama Jüri Ratase.
Sõjast põgenenud ukrainlased kohtusid Eesti IT-kooli katsel: "Boltist räägitakse meil majandustunnis!"
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.
IT-ettevõtjate asutatud kood/Jõhvi sisseastumiskatsetele saabunutest on tänavu veidi enam kui veerand pärit Ukrainast.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.