ÄP fototoimetus • 20. detsember 2005 kell 22:00

ÄP 5 aastat tagasi: Nõrgemad parteid rõhuvad eurovastasusele

Nõrgemad parteid koos eurovastase liikumisega on loomas ELiga ühinemise vastast allianssi, vahendas Äripäev viis aastat tagasi.

?Euroopa Liidu poliitiline vastasrind Eestis ulatub kristlastest ja demokraatidest sotsiaaldemokraatideni, eestlastest venelasteni, tööinimestest äriinimesteni,? kuulutasid eurovastased pärast arupidamist, kus olid esindatud ekskommunistlik Sotsiaaldemokraatlik Tööpartei, Kristlik Rahvapartei, Iseseisvuspartei, Vene Erakond Eestis ja Vene Ühtsuspartei ning liikumine ?Ei Euroopa Liidule?. Sotsiaaldemokraatliku Tööpartei liider Tiit Toomsalu viitas rõõmuga 12. detsembri Äripäeva juhtkirjale ?Euroliiduga liitumisel tuleb aeg maha võtta?.

Hetkeseis: Ei aidanud allianss eurovastaseid ning ka Äripäev pooldas liitumist. Tõsi küll, enne referendumit kõigutas tublisti paati veel Keskerakond. Savisaar rääkis ?südametunnistuse? järgi valimisest ja partei referendumieelsel kongressil sai enim hääli eelnõu, mis soovitas hääletada ELi vastu.

Autor: ÄP

Hetkel kuum