• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Randlaste elu-olu ja värvirikkad maastikud

  Richard Uutmaa 100. sünniaastapäeva tähistaval näitusel on valik mereteemalisi ja rannaolustikulisi maale ning värviküllaste maastikega akvarelle.
  Altja rannas üles kasvanud ning 1935. aastal Nikolai Triigi õpilasena Tartu kõrgema kunstikooli Pallase lõpetanud Richard Uutmaa on kuulsaks saanud eelkõige tundlikele värvikooskõladele üles ehitatud Eestimaa maastike kaudu. Uutmaa meremaalid kuuluvad eesti silmapaistvamate hulka, kriitikud on tema loodusekujutust hinnanud elutruuks, veidi poetiseerivaks.
  Sellel näitusel võib külastaja kõrvutada 1930ndatel loodud maale sõjajärgsetel aastatel dateeritud teostega ja võrrelda, milliseid nüansse kunstniku värvipaletis ja käekirjas aeg kujundab. Muuseumi keldrisaalis võib näha valikut tundlikke akvarelle, mis peegeldavad aastaaegade vaheldumist looduses.
  Sellel retrospektiivnäitusel esitletakse kontsentreeritud valikut Uutmaa akvarelli-ja maaliloomingust 1930ndatest kuni aastani 1970 Eesti Kunstimuuseumi ja Tartu Kunstimuuseumi riiklikest kollektsioonidest ning erakogudest. Paljud kunstniku nimekad teosed ja uhked Lõuna-Eesti vaated jäävad ootama tulevastel näitustel eksponeerimist. Loodetavasti toimub järgmine Uutmaa teoste väljapanek peagi mõnes avaramas Kumu näitusesaalis. Tiina Kolk
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Hirm kalli jõuluprae ees on pigem vaataja silmades
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Hindade tõus on praeguses keskkonnas paratamatus, majandus kasvab ja kasvavad ka sissetulekud, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Sendipidude nõutuim artist Rahakratt hullutab masse
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Eesti üks armastatumaid rahablogijaid Rahakratt avaldas nipid, kuidas palka juurde norida, pangaonudelt laenuintressi alla tingida ja rotina vetsu minnes sealt miljonärina väljuda.
Venelaste sotsiaalmeediaplatvorm läks riigi kontrolli alla
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Venemaa suurim sotsiaalmeediavõrgustik VKontakte liikus sealse riikliku kontrolli alla, kui pärast mitut tehingut liikus suurosalus riigifirma Gazpromiga seotud ettevõtete kätte, vahendab Financial Times.
Kinnisvarabüroo: novembris olid Tallinna korteriturul rekordilised nii hind kui tehingute koguarv
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.
Novembris Tallinnas müüdud korterite keskmine ruutmeetri hind tõusis rekordilise 2452 euroni, mis on 3% võrra suurem oktoobriga võrreldes. Kokku müüdi Tallinnas 1098 korterit, mis on viimase 15 aasta suurim tehingute arv, teatas kinnisvarabüroo 1Partner pressiteate vahendusel.