Tallinki 4,5eurone tase pidas

Raivo Sormunen 19. jaanuar 2006, 00:00

Tallinki aktsiatega kaubeldi eile enamik päevast kas siis täpselt või pealpool 4,5 euro (70,41 krooni) taset. Võib öelda, et antud ümmargusel tasemel oli tunda suuremaid ostuhuvilisi.

Ehkki veidi enne börsipäeva lõppu tehti üks suur plokktehing 100 000 Tallinki aktsiaga tasemel 4,49 eurot (70,25 kroonil), võib öelda, et 4,5 euro tase pidas eile terve päeva üpris tugevalt.

Märkusena tuleks lisada, et enam kui 90% päevakäibest tehti aktsiatega 4,49-4,50eurosel hinnatasemel. Turul olid seega aktiivselt tegutsemas väiksed müüjad, kelle aktsiad suuremate ostjate poolt lihtsalt vaikselt kokku korjati.

Äripäeva eilsel börsileheküljel kinnitasid kohalikud maaklerid, et praegustel hinnatasemetel on näha juba tõsisemat ostuhuvi Tallinki vastu.

Eile avaldas Tallinki kohta analüüsi Suprema, kes kuulus laevanduskontserni aktsiaemissiooni korraldajate hulka. Investeerimispank seadis aktsiale 12-18 kuu hinnasihiks 5,50 eurot (86,06 krooni), mis on eilsest sulgemishinnast viiendiku võrra kõrgeim tase.

Investeerimispank loodab, et Tallinki käive ja kasum paranevad järgneva kahe aasta jooksul vastavalt 47% ja 70% võrra. Kui ootused teoks saavad, siis oleks praegusel hinnatasemel Tallinkisse investeerimine üsna atraktiivne.

Möödunud kuu keskel andis Hansapank Tallinki hinnasihiks 5 eurot (78,23 krooni).

On, mis on. Tõsi on aga see, et pärast aktsiate esmaemissiooni on Tallink väga nõrgalt liikunud. Praegune hind on 14% allpool emissioonihinda (üleeile oli aktsia võrreldes emissiooniga kohati juba üle 19% miinuses - 4,25 eurol = 66,50 krooni).

Yahoo! Finance'i statistikat appi võttes võib öelda, et Tallinki aktsia liikumine olnud võrdväärne USA viimase aja kehvimate aktsiaemissioonidega. Viimase kolme kuu jooksul toimunud IPOdest on teisel pool suurt lahte läinud kõige halvemini firmadel Accentia Biopharmaceuticals (langenud võrreldes emissioonihinnaga 19,6%) ja Dover Saddlery (-19,0%). Samas kaks parimat on investorite varanduse enam kui kahekordistanud.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing