Canoni kasum kasvas oluliselt

Romet Kreek 31. jaanuar 2006, 00:00

Eile avaldasid kvartalitulemused kaks suurt kaameratootjat - Jaapani Canon ja USA Eastman Kodak.

Maailma suurima digikaamerate tootja Canoni kvartalikasum kasvas 34 protsenti 108,2 miljardi jeenini (11,9 miljardi kroonini). Canon prognoosis aastakasumi kaheksaprotsendist kasvu 415 mld jeenile. See oleks ettevõttele järjestikku juba seitsmes rekordiline aastakasum.

Ettevõte teatas, et digikaamera divisjoni käive kasvab tänu peegelkaamerate müügile välismaistel turgudel. Canon ootab kaameraüksuse käibe 8,2protsendist kasvu 951 mld jeenile ning tegevuskasumi 19protsendist kasvu 206 mld jeenile. Läinud aastal tootis Canon 16,9 mln digikaamerat, nendest 1,9 mln peegelkaamerat. Sel aastal peaks tootmine kasvama 19,2 mln digikaamerale, millest 2,2 mln on peegelkaamerad.

Kuid kaameradivisjon pole sugugi Canoni suurim käibe- ja kasumigenereerija. Leivanumbriks on kontoritehnika divisjon. Sel aastal peaks üksuse käive kasvama kaheksa protsenti, 2,7 triljonile jeenile, samas kui tegevuskasum kasvaks 11 protsenti 599 mld jeenile.

Eastman Kodaki koormaks on filmitootmine. Ettevõtte kvartalikahjumiks kujunes 52 mln dollarit ehk 18 senti aktsia kohta. Aasta varem tuli kahjumiks 59 mln dollarit ehk 20 senti aktsia kohta. Kodakile oli tegu viienda kvartalikahjumiga järjest.

Maailma juhtiv fotofilmitootja püüab muutuda digitoodete ja printimisteenuste kompaniiks. Hästi pole see õnnestunud, kuigi digitoodete müügiga käive kasvas.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing