Eesti Ehitus kasvatas käivet 5 protsenti

Harry Tuul 03. veebruar 2006, 00:00

Samuti kasvas ettevõtte kasum ja oli enne tulumaksu ja vähemusosade mahaarvamist 113 miljonit krooni, võrrelduna 87 miljoniga aasta varem.

Eesti Ehituse juhatuse esimehe Jaano Vingi sõnul oli 2005. aasta pingeline. Tema hinnangul oli kontsernil kokkuvõttes hea aasta ja kurta ei saa. "Kontserni tulemused paranesid ja võime aasta lugeda kordaläinuks," lisas Vink.

Vingi sõnul täitsid tütarettevõtted neile pandud lootusi. "Seda, et kellelgi kehvasti oleks läinud, öelda ei saa," ütles ta. Eraldi tõi Vink välja Tartus korteriarendajana tegutseva ASi Linnaehitus. "Linnaehitus tegi väga hea aasta," märkis Vink.

Linnaehituse juhataja Kalev Kase kinnitas, et aastaga võib rahule jääda. Käive kasvas ligi 365 miljoni kroonini. Kasvas ka kasum. Täpsemaid arve ei osanud Kase öelda. Ehitistest tõi ta esile jäähalli ehitamise Tartu Lõunakeskusesse.

Eesti Ehitus omandas viimased 49% aktsiatest ASist Linnaehitus neljale mehele kuulunud OÜ-lt Tähering alles eelmisel aastal. Eesti väärtpaberite keskregistri andmetel oli aktsiate ostu käive 57,9 miljonit krooni. Kõik kunagised omanikud - Alar Kroodo, Kalev Kase, Martin Sööt ja Raul Rebane - jätkavad ettevõttes tööd.

Suurematest objektidest tõstis Vink esile vaid ühe - Sillamäe sadama.

Tema sõnul oli sadamaehitus tõeline väljakutse, mahukas ja keeruline. Sadamat ehitas Eesti Ehitus koos tütarfirma Aspiga.

Suurematelt ehitusfirmadelt ei õnnestunud Äripäeval Eesti Ehituse tulemuste kohta eile kommentaari saada.

ASi Eesti Ehitus kontserni kuuluvad AS Linnaehitus, AS Aspi, AS Järva Teed, OÜ Hiiu Teed, OÜ Mapri Projekt ja OÜ Eurocon.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing