Savisaar ei näe traagikat läbirääkimiste lõppemises BRSiga

ÄP 08. veebruar 2006, 00:00

Savisaar tõdes, et mingit eksklusiivsust pole neil tegelikkuses kunagi olnud. Savisaare sõnul oli riigil kogu aeg teada, et BRS pidas läbirääkimisi paralleelselt kõigi huvilistega ja seda BRSile ette ei heideta.

"Mis puutub firmadesse, kes BRSi omanike jutu järgi tunglevad nende ukse taga, soovides osta raudteed, siis kahtlemata on sellised firmad olemas. Ainult et sama tihedalt käivad nad ka ministeeriumis, kinnitades, et tahavad teha koostööd riigiga ja realiseerivad oma ostusoovi vaid siis, kui riigil endal tõepoolest pole huvi raudtee aktsiaid tagasi osta," selgitas majandusminister.

Savisaare kinnitusel kujunevad läbirääkimised erainvestoritega BRSil veel keerukamaks kui riigiga, sest ta ei tea nende hulgas kedagi, kes oleks nõus maksma sellist ülepakutud hinda, mida BRS praegu nõuab.

"Loodan, et valitsus järgmisel nädalal seda küsimust arutab ja võtab seisukoha. Kindlasti on raudtee tagasiostmisel vaja rohkem külma närvi ja rahulikku meelt, kui oli mõned aastad tagasi selle müüjatel," märkis ta.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:45
    Otsi:

    Ava täpsem otsing