Ehitusplokitootmine sai võimsust juurde

Teet Reier 29. märts 2006, 00:00

Kui seni võis tekkida ehitustööde kõrgajal Fibo plokkidest nappus, siis eile avatud uus plokiliin Häädemeestel peaks suutma seniseid vajakajäämisi korvata. "Eesti ehitusturg peaks prognooside kohaselt vajama sel aastal ümmarguselt 250 000 kuupmeetrit Fibo kergplokki," rääkis maxit Estonia tegevjuht Viktor Valkianen.

Koos uue liiniga peaks tehase koguvõimsus kasvama 100 000 kuupmeetri võrra, rohkem kui 400 000 kuupmeetrile. "Siit selge sõnum meie ehitajatele, et plokkide defitsiiti enam tekkida ei tohiks," ütles Valkiainen. "Toodangu ülejääk läheb aga Läti turule, mille vajadusi see loomulikult ei kata. Nii algavadki sellel sügisel Riia lähistel ehitustööd sealse plokitehase rajamiseks."

Plokitehase ehitusse investeeriti kokku ligi 30 miljonit krooni.

Uue automaatse plokiliini kuusteist uut töötajat leiti Valkiaineni sõnul kohapealt. "Kuna töötuse protsent on Häädemeestel väga madal, siis ega kerge see polnud. Tehase juhid ja osa töötajaid käib tööle ka Pärnust," selgitas ta.

Eesti Ehitusmaterjalitootjate Liidu tegevjuhi Enno Rebase sõnul tegutseb maxit Estonia ühes arenevamas ehitustoodete rühmas. "Seinamaterjalide ja eelkõige just väikeplokkide kasutamise hoogne kasv on tingitud muidugi eluruumide ehitamise kasvust," lausus ta. "2005. aastal müüdi Eestis valmistatud seinamaterjale ligikaudu kaks korda rohkem kui 2002. aastal. Ongi selge, miks tehastel on võimsust juurde vaja."

Eelmisel aastal käivitas maxit Estonia tütarettevõtte maxit UAB plokitehase ka Leedus Šiauliais, aastavõimsusega 150 000 kuupmeetrit plokke.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:52
    Otsi:

    Ava täpsem otsing