Rootsi pankade aktsiad langesid

Tõnis Oja 27. aprill 2006, 00:00

Skandinaavia suuruselt kolmanda panga, SEBi aktsia hind langes eile protsendi võrra, sest kvartalitulemused näitavad personalikulutuste ohtlikku kasvu.

"Kulude kasv on küsimärk," lausus investeerimispanga Cheuvreux Nordic analüütik Fredric Guterbrant Bloombergile. "See on asi, mis teeb investorid täna tõeliselt murelikuks." Aktsia hind oli keskpäevaks langenud 2,1 protsendi võrra, 189,5 Rootsi kroonini. Ehkki kontserni kasum kasvas 41 protsenti, põhjustasid personalikulud kokkuvõttes kulutuste 14protsendilise kasvu.

Investorid on mures kogu Põhjala pangandussektori pärast, sest käivad spekulatsioonid, et Hansapanga suuromanik Swedbank võib turuosa hõivamise nimel hakata alandama teenustasusid. "Kardetakse, et see hakkab sööma pankade marginaale," edastas investorite hirme Londoni investeerimisfirma Keefe, Bruyette & Woods analüütik Henrik Schmidt.

Swedbanki aktsia hind langes 4,5 protsenti, 205,5 Rootsi kroonini. Ettevõte otsustas teisipäeval toimunud aktsionäride üldkoosolekul maksta dividende 7,5 Rootsi krooni (12,6 Eesti krooni) aktsia kohta ning dividendiõiguslike aktsionäride nimekiri fikseeriti samal päeval. Handelsbankeni aktsia hind langes 3,1 protsenti, 215 Rootsi kroonini. 7 Rootsi krooni (11,8 Eesti krooni) aktsia kohta dividende saajate nimekiri löödi lukku samuti teisipäeval. Seega olid mõlemad langused pigem tehnilist laadi, kuid kuna samas süvenes mõlema aktsia hinna langus õhtupoole, peegeldab see mingil määral ka turu meeleolusid.

Helsingis kukkus Rautaruukki aktsia hind 11,7 protsenti, 28,18 euroni. Soome suurima terasetootja kasum kahanes 47 protsenti.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing