Tallinki aktsia käibeliider

Peeter Teder 28. aprill 2006, 00:00

Tallinna börsil kaubeldi eile vilkalt Tallinki aktsiatega, mille käive ulatus 18,3 miljoni kroonini. Tallinki aktsia hind libises 0,5 protsenti alla ja väärtpaber maksis börsi sulgemisel 69,47 krooni (4,44 eurot).

Tallinki aktsia käibe viisid üle 18 miljoni krooni mitmed plokktehingud, millest suurim oli 50 000aktsiane. Aktsia hind plokktehingutes oli 69,63 krooni (4,45 eurot).

Tallinkilt peaks hiljemalt täna tulema uudis Silja Line'i ostukonkursi kohta. Tallink on jõuliselt laienemas, aga investorid ei hinda eriti ei uute laevade ostu ega osalemist Silja Line'i ostukonkursil. Oma madalaimatest tasemetest, mis jäävad ligikaudu kolme kuu taha, on aktsia siiski veel kõrgemal. Paistab, et Tallinki puhul jätkub nii ostjaid kui müüjaid. Eilse börsipäeva põhjal jäi mulle mulje, et ostjad olid kerges ülekaalus. Või siis olid müüjatel väga osavad maaklerid, kes aktsiad hästi turule ära paigutada oskasid. Teistest enam paistis mulle ostudega silma Suprema.

Enam kui miljoni kroonise käibe saavutasid veel Baltika ja Tallinna Vee aktsiad.

Baltika aktsia sulgemishind jäi muutumatuks, püsides 228,44 kroonil (14,60 eurol). Aktsia käive ulatus 2,1 mln kroonini. Baltika on viimastel aastatel viinud ellu ambitsioonikaid plaane ning firma on teinud ka pea sama ambitsioonikaid tulevikuplaane. Ootused aktsia hinnale on suhteliselt kõrgele aetud. Kuigi hinna/kasumi suhtarvu ehk P/E põhjal võrreldes leiab Tallinna börsilt veelgi kallimaid aktsiaid nagu näiteks Starman, Tallinna Kaubamaja ja Tallinna Vesi.

Tallinna Vee aktsia hind langes eile 1 protsendi võrra ning aktsia maksis 225,15 krooni (14,39 eurot). Veefirma aktsia käive oli 1,1 mln krooni. Käibest rohkem kui poole andsid kaks tehingut, mis sisestati enne tavakauplemise algust. Ilmselt oli nende puhul tegu üleeile kokku lepitud tehingutega, mis eile börsisüsteemi sisestati.

Tõusvatest aktsiatest oli märkimisväärseim Tallinna Kaubamaja aktsia, mis kallines väikese käibe juures 2,4 protsenti. Aktsia maksis 328,42 krooni (20,99 eurot) ja selle käive oli vaid 78 000 krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:57
    Otsi:

    Ava täpsem otsing