Kaalukauss kaldub SEB poole

Harry Tuul 02. mai 2006, 00:00

Mõlemad mehed said ametisse möödunud aastal ja seega täitus neil esimene täisaasta majandusperiood. Kuigi Altveel on juhtida veidi väiksem pangalaev kui Raasukesel, mida näitavad kasvõi kasumi absoluutarvud (vastavalt 300 miljonit ja miljard krooni), on ta suutnud selle hästi sõitma panna. Aasta varem samal ajal kasvas Ühispanga kasum kõigest pea olematud 2,5 protsenti, samas kui Hansapangal 27 protsenti.

Altvee on suhteliselt edukalt kasvatanud eelkõige kapitali tootlust ja hoiuseid, Raasuke on aga konkurendist edukam olnud raha väljalaenamisel.

Kahe noore mehe puhul on tegemist grupivendadega Tallinna Tehnikaülikooli tootmise ökonoomika ja juhtimise erialalt, ka hulk teisi kursusekaaslasi on tegevad panganduses.

Üks neist on investeerimispanga Suprema Securities juht Peeter Saks. Tema peab mõlemat juhti edukaks. "Ettevõtete tulemused ju aina paranevad," rääkis ta. "Omavahelisi suhteid väga ei tea, samas tundub, et lähtutakse heast pangandustavast - konkurenti ei saa kunagi laitmata jätta," lisas Saks naljatledes.

Teine kursusekaaslane on Eesti Panga asepresident Märten Ross, kelle sõnul on vaatamata noorele eale meestel suured kogemused ja nad on hästi oma ülesannetega toime tulnud. "Tõsi, eks mõlemad on panka juhtinud suhteliselt hea ärikonjunktuuri ajal," lisas ta.

Endine Hansapanga juht Indrek Neivelt märkis, et vara on neid veel võrrelda. "Veel ei paista midagi välja. Sellistes asutustes on inerts vähemalt aasta-kaks sees," ütles ta. "Ei tule võrrelda mitte Raasukest ja Altveed, vaid Põldoja ja Altveed," täpsustas ta hiljem, sest Raasuke juhib Eesti, Läti, Leedu ja Venemaa üksusi, aga Altvee ainult panga Eesti üksust. "Nad on erineva kategooria mehed, Raasuke on raskekaallane, Altvee on aga kergekaallane."

Nordea Panga juht Vahur Kraft hindas mõlemat meest headeks konkurentideks, kellega ta nii pangaliidu koosolekutel kui ka muul ajal vahel kokku saab. "Ehkki tundsin nende eelkäijaid mõnevõrra paremini, tean, et nii Erkki Raasukese kui ka Mart Altvee puhul on tegemist võimekate juhtidega," lisas Kraft.

Pangajuhid ise jäid napisõnaliseks. "Hindan Mart Altveed kõrgelt. Tegemist on väga aruka, tööka ja pühendunud inimesega," ütles Raasuke reedesel pressikonverentsil lakooniliselt.

Lennujaamas tabatud Mart Altvee märkis: "Nii palju, kui ma teda kooliajast mäletan, oli ta lahtise peaga, reaalainetes tugev, pragmaatiline ja sihikindel inimene. Väljastpoolt vaadates on ta Hansapanga juhtimisega hästi hakkama saanud. Eks tal on ka üsna toekas kogemuste pagas."

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing