UEFA tunneb huvi Pohlaku rahaasjade vastu

Peeter Raidla 17. mai 2006, 00:00

Juba tänavu märtsis, vahetult enne Eesti Jalgpalli Liidu üldkogu, kutsus Benz üles loobuma üldkogu korraldamisest enne UEFA tellitud rahvusvahelise auditi valmimist. Benz juhtis Eesti jalgpallielu juhtidele saadetud kirjas tähelepanu asjaolule, et "kuna FIFA ja UEFA on eraldanud oma finantse staadioni jaoks, siis oleme huvitatud ka täieliku ülevaate saamisest nii praeguse olukorra kui ka edasiste sammude kohta".

FIFA ja UEFA on Lilleküla staadioni valmimisse investeerinud 45-50 miljonit krooni.

Ühtaegu kutsus Benz Eesti Jalgpalli Liidu juhid kiirkorras Zürichisse FIFA peakorterisse nõupidamisele, millele aga Lilleküla staadioni ehitamisega tegelnud Aivar Pohlak ja tema kaasvõitlejad jätsid Äripäeva andmeil reageerimata.

Analoogse sisuga Benzi kiri jõudis Eesti Jalgpalli Liidu juhatusse ka mai alguses. Selleski kirjas viidatakse peamiselt pooleliolevale auditile ja staadioni rahaasjadele ning määrati uus kokkusaamine 8. maile. Äripäeval puudub info, kas Pohlak ja jalgpalliliidu peasekretär Tõnu Sirel sellele reageerisid.

UEFA on tellinud Eesti Jalgpalli Liidu viimase nelja majandusaasta auditi audiitorfirmalt PricewaterhouseCoopers. Auditi valmimine on aga Äripäeva andmeil toppama jäänud, sest Pohlak ja Sirel pole audiitoritele andnud kõiki vajalikke finantsdokumente.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 15:59

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing