Helen armastab meelt lahutada ja aeg-ajalt vabaajarõivaid osta

Pille Rõivas 30. juuni 2006, 00:00

15aastasele Helenile meeldib riietuda mugavalt, seega on tema lemmikesemeteks pusad ja vabaajajalatsid. Enamasti ostab ta need koos emaga, kuid aeg-ajalt käib ka Tallinnas poodides.

Tallinnas meelt lahutamas käib ta umbes kord nädalas. Enamasti on tegu kinoga, kontserdiga või mõne muu üritusega. Suvel muidugi ka vabaõhuüritused. Ka kohvikus käib ta aeg-ajalt. Rongipileti üks ots maksab 10 krooni, lisaks linnasisene transport.

Helen ei saa vanematelt kindlat summat taskurahaks, vaid küsib seda vastavalt vajadusele. Taskuraha saab ta enamasti sularahas, kuid mõnikord ka ülekandega pangakaardile. Kuigi ta on sularahaga harjunud, on pangakaardiga arveldamine mugavam ja ka kaarti on kergem kaasas kanda.

Mobiili kõnekaardile kannavad vanemad raha otse oma pangakontolt. Helen ise küll ütleb, et kuigi ta räägib telefoniga piisavalt palju, on tema telefonikulud väikesed. 100kroonise kõnekaardiga saab ta hakkama vahel kuu aega, vahel kaks kuud.

Iga päev ta vanematelt raha ei küsi, sest eelnevalt antud rahast ülejäänu jääb talle. Kui poes antakse raha tagasi müntides või sentides, siis need kogub neiu koju rahakassasse. "Ma ei teagi, mille jaoks ma neid kogun, eks näis," ütleb neiu.

Suvel võtab suure osa vabast ajast töö. Mullu käis Helen malevas tööl ning teenis oma rühmas kõige rohkem raha.

Sel aastal on Helen raha teenimise tõsisemalt ette võtnud - ta teeb koristustöid ema töö juures. Oma teenitud raha ei plaani ta ära kulutada, vaid hoiab, kuni seda vaja läheb. "Kunagi ei tea, mis ootamatusi võib ette tulla, vajadusel on siis oma raha olemas," ütleb Helen.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:06
    Otsi:

    Ava täpsem otsing