ÄP 5 aastat tagasi: Hanschmidt püstitas tulurekordi

ÄP 26. juuli 2006, 00:00

Ühispanga president Ain Hanschmidt tegi uue Eesti rahateenimisrekordi, avalikustades mullu teenitud tuluna 22,7 miljonit krooni, kirjutas Äripäev viis aastat tagasi.

Kui mullu oli valmis oma tulu avalikustama vaid kaheksa Eesti miljonäri, siis tänavu oli julgeid rikkaid juba 15, kelledest suurima tulu teenis Hanschmidt. Pangajuhi 22,7 miljoni kroonise tulu lähedale küünib vaid juustuärimees Ando Hagel oma 1997. aastal teenitud ja avalikustatud 20,4 miljoni krooniga. Hanschmidt ütles, et lõviosa tulust tuli talle kuulunud Ühispanga aktsiate ja optsioonide müügilt panga omanikule SEBile. Hanschmidti sõnul teenis ta suurmüügi pealt umbes 20 miljonit krooni. "Pluss veel palk ja preemiaid ja nii see summa tuli," selgitas pangajuht. Hanschmidt lisas, et hoolimata suurest varandusest ta rantjeeks ei hakka.

Hetkeseis: Suurima eelmisel aastal teenitud tulu, 160 miljonit krooni, deklareeris Hansapanga suuremate aktsionäride sekka kuulunud Tiina Mõis. Tulu pärineb Hansapanga aktsiate müügist. Tulumaksu maksis Mõis sellelt ligi 40 miljonit krooni.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing