Kasvu aeglustumine alandas nafta hinda

Peeter Teder 31. juuli 2006, 00:00

Nafta hind langes pärast seda, kui USA valitsuse raport näitas, et majanduskasv aeglustub, mis viitab kütusenõudluse vähenemise võimalusele.

USA majandus kasvas teises kvartalis 2,5protsendilise aastase kasvukiirusega, mis on peaaegu poole võrra vähem kui esimeses kvartalis.

"Majanduskasvu aeglustumine mitte ainult USAs, vaid ka mujal rõhub nafta hinda," ütles uudisteagentuur Bloombergile Wachovia ökonomist Jason Schenker. "Aeglase kasvu kõrval ei ole siiski rohkem hinnalangusele viitavaid fundamentaalseid tegureid."

USA on maailma suurim naftatarbija - temale langeb veerand kogu maailma naftanõudlusest. "Tugev nõudlus on olnud teemaks juba 2003. aastast," ütles IAF Advisorsi juhataja Kyle Cooper. "Üha kiiremini kasvav nõudlus on vedanud turu üles ja tekitanud mure, et pakkumine ei jõua nõudlusega sammu pidada. See on teinud meid tundlikuks tarneprobleemide suhtes."

Septembrikuise tarnetähtajaga naftalepingu hind alanes 1,7 protsenti 73,24 dollarini barrelilt. Nafta hind langes eelmisel nädalal kokku 1,6%, kuid võrreldes aastataguse ajaga on hinnad rohkem kui viiendiku võrra tõusnud. Lähis-Ida konflikti tõttu käis nafta 14. juulil ära rekordilisel 78,40 dollaril barrelilt. Nafta hinda vedas alla ka arvamus, et bensiini laovarud on piisavad rahuldamaks käimasoleva autosõiduhooaja bensiinivajadust.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:09

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing