Euroopa andis tõusu käest

Peeter Teder 09. august 2006, 00:00

Euroopa aktsiaindeksid alustasid eilset päeva tõusuga, kuid andsid selle käest pärast seda, kui USA teatas tööjõukulude kiirenevast kasvust. See viitas võimalusele, et inflatsioon on ikka veel maailma suurima majandusega riigile ohuks. Eile, meie aja järgi hilisõhtul, tegi ka USA Keskpanga Föderaalreservi Vabaturu Komitee oma intressiotsuse. Turuosalised lootsid valdavalt, et intresse ei tõsteta.

"Ainus hea asi turule oleks praegu, kui Föderaalreserv teataks, et intresside tõstmisega ollakse sel korral ühel pool," ütles Bloombergile Eden Financiali investeeringute direktor Lawrence Peterman. Intresside püsimist samal tasemel ootasid ka USA suurimate maaklerfirmade analüütikud.

Euroopa aktsiatest tegi olulisima languse läbi BP aktsia, mille hind langes 1,6 protsenti ja mis maksis 612,3 Briti penni. BP aktsia langes Alaska naftavälja sulgemise tõttu teist päeva järjest.

Märkimisväärseim tõusja oli Põhjamaade suurima rehvitootja Nokian Renkaate aktsia. Nokian Renkaate aktsia rallis 13 protsenti ning maksis 12,18 eurot. Firma käive kasvas tänu nõudluse suurenemisele Venemaal ja Ida-Euroopas 20 protsenti.

Euroopa aktsiate hinnaliikumisi laiemalt kajastav indeks Dow Jones Stoxx 600 nihkus vähem kui 0,1 protsenti üles, olles 324,37 punkti.

USA aktsiaindeksid alustasid eilset päeva intressiotsuse ootuses erisuunaliselt. Olulisematest aktsiatest tegi märkimisväärseima tõusu Google'i aktsia, mis kerkis 1,3 protsenti. Firma teatas, et hakkab News Corp.-i võrgulehekülgedele valmistama otsingu- ja reklaamitarkvara.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 16:10
Otsi:

Ava täpsem otsing