Kaubamaja aktsia rallis

Peeter Teder 11. august 2006, 00:00

Tallinna börsil rallis eile Tallinna Kaubamaja aktsia, mille hind tegi 11,5protsendise hüppe üles, makstes börsi sulgemisel 69,63 krooni (4,45 eurot). Kaubamaja aktsia käive ulatus 1,6 miljoni kroonini.

Aktsia ralli tuli pärast majandustulemusi, mille kohaselt kasvas firma kasum veidi enam kui kolm korda. Firma teise kvartali kasum kasvas eelmise aasta 23,4 miljonilt kroonilt 71,3 miljoni kroonini tänavu. Kaubamaja on näidanud ilusat kasvu ja aktsionärid pole siiani pidanud pettuma. Kindlasti jätkab Kaubamaja laienemist ja ilmselt pakutakse kasvu ka tulevikus. Sellest seisukohast vaadates võib Kaubamaja aktsia olla täiesti huvitav investeerimisobjekt. Rahapaigutuse negatiivsema poole pealt võib tuua aktsia vähese kaubeldavuse ja kõrge kõikuvuse. Väikeinvestoreid esimene eriti ei mõjuta, kuid suhteliselt lai ostu- ja müüginoteeringute vahe võib panna aktsia hinna suures vahemikus kõikuma.

Suurimat käivet tehti Baltika aktsiaga, mida osteti-müüdi 2,1 miljoni krooni eest. Aktsia hind murdis ülespoole 13,00 euro (203,41 krooni) tasemest ja sulgus 204,97 krooni (13,05 euro) tasemel. Baltika aktsiale peaks tuult tiibadesse puhuma nende tõstetud selle aasta käibeprognoos. Ka Baltika on võimeline kasvama ja kasvu isegi kiirendama. See on hea märk.

Ainus langev aktsia oli põhinimekirjas Eesti Ehituse aktsia. Ehitusfirma aktsia hind alanes 1 protsendi 106,87 kroonini (6,83 euroni). Aktsia käive oli 1,6 miljonit krooni. Ilmselt võetakse aktsias veidike kasumit - tõusis ju aktsia hind eelneval kahel päeval 9,4 protsenti - ja väärtpaberi hind stabiliseerub. Ka Eesti Ehitus tuli sel nädalal välja mitmekordse kasumikasvuga. Lootustandev on rajatiste suhteliselt suur osakaal firma käibes võrreldes näiteks Merko Ehituse, kuid miks ka mitte teiste ehitusfirmadega.

Olen ka ise väikestviisi Eesti Ehituse aktsionär ja praegu palju paremaid investeerimisvõimalusi ei näe: Baltika ja Kaubamaja kasvuvõime on juba avastatud - nüüd oleks vaja pea tööle panna ja leida midagi, mis oleks järgmine spekulantide lemmik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing