Suvine töökoht kui tulevase ameti tutvustus

Ursula Ilo 15. september 2006, 00:00

Töötasin suvel vanalinnas infotelgis. Saadud kogemus andis rohkem aimu infotöötaja ametist ning miks mitte sellega ka oma tulevik siduda.

Suveks tööd otsides ei pruugi alati õnneks minna. Kui eesmärgiks on leida tasuv, nauditav ja vaheldusrikas töö, siis reaalsuses tuleb pahatihti teha mitmeid kompromisse.

Mul läks hästi ning äsja lõppenud suvele ja töökohale mõeldes mul vedas, sest sain ühendada kõik meeldiva. Eelkõige oli tegemist turistidega, seega kaalun tulevikule mõeldes ka turismiga seotud elukutseid.

Töötasin suvel Tallinna vanalinnas noortele turistidele suunatud alternatiivses turismiinfopunktis Tallinn Traveller Info infotöötajana. Telgi eesmärgiks oli pakkuda eelkõige infot kohaliku elu ja kultuuri kohta, soovitades paiku, mis on ka kohalike poolt armastatud. Korraldasime noorte giidide poolt läbiviidavaid alternatiivseid jalgratta- ja jalgsituure ning andsime infot õhtustest üritustest ja pidudest. Töö tähendas aktiivset suhtlemist ja tugevat keelepraktikat. Mida aeg edasi, seda lihtsam oli aru saada inimestest ja nende kehakeelest.

Ma ei kujuta end ette kontoris iga päeva sarnaselt eelmisega mööda saatmas, see töö pakkus mulle aga kordumatust - iga päev tekitasid sajad inimesed isesuguseid situatsioone. Loomulikult kaasnes selle tööga ka nii-öelda kutsehaigus, mis väljendus selles, et tänaval kaarti küsiva pilguga uurivast ja segaduses inimesest oli praktiliselt võimatu temast abi pakkumata mööda kõndida.

Sain ka ise ülevaate linnas toimuvaist üritustest, kuhu ilmselt iseseisvalt poleks ehk jõudnud või sattunudki.

Proovinud ära infotöötaja ameti, kaalun siduda oma tuleviku infotöö või turismiga, sest selles karussellis kaasa keereldes hakkasin paljusid asju linnas teisiti hindama ja veelgi enam on hakanud arenema uued ideed.

Ainsa miinusena tooksin enda suvise ameti juures välja selle, et kuigi suhtlemisega seotud töö on atraktiivne ja vaheldusrikas, oli ka niivõrd intensiivseid päevi, mis imesid mu seest tühjaks. Kuid seda tugevamad olid päeval läbielatud emotsioonid ja hommikul olid taas ootamas uued inimesed ja väljakutsed.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:16
    Otsi:

    Ava täpsem otsing