Parklakoha eest makstakse üle

Svetlana Arro 25. september 2006, 00:00

Parkimiskoha olemasolu on klientidele väga oluline ning nad on nõus selle eest kohati ka üle maksma. Seetõttu raskendab parkimiskoha puudumine korteri müüki südalinna piirkonnas.

Parkimiskoha olemasolu mõjutab korteri turuväärtust enim, kui see on korteri hinna sees, ehk müüakse koos korteriga kasutuskorra alusel. Kesklinnas, kus parkimiskohtade arv on piiratuim, moodustab parkimiskoha hind keskmiselt 5% korteri maksumusest.

Ka äärelinnas, kus parkimine on tasuta ja kohti rohkem, mõjutab valvega parklas, kinnisel territooriumil või kortermaja soklikorrusel asuv turvaline parkimiskoht korteri turuväärtust. Väljaspool kesklinna moodustab parkimiskoht ca 2-3% korteri turuhinnast.

Uute korteriprojektide puhul müüakse parkimiskohad tavaliselt eraldi korteriomanditena, st korteri ja parkimiskoha eest makstakse eraldi. Sel puhul mõjutab parkimiskoha ostu võimalus korteri turuhinda vaid piirkondades, kus parkimiskohad on defitsiidis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing