Soodne äripind on vaid osa inkubaatorist

Jüri Saar 26. september 2006, 00:00

Äripäeva toimetajad Enn Tosso ja Merike Lees kirjutasid Äripäevas, et Kopli ja Lasnamäe ettevõtlusinkubaatoris küsitakse ruutmeetri eest 100 krooni kuus, mis pole just eriline soodushind, nagu inkubaatorilt võiks eeldada.

Tegelikult moodustab rendihinnast 25% inkubatsiooniteenus, mille hulgas on personaalsed konsultatsioonid erialaspetsialistidega. Õiguslike küsimuste puhul on võimalik konsulteerida juristiga, raamatupidamise küsimustes on võimalik pöörduda inkubaatori raamatupidaja ja ühtlasi atesteeritud audiitori poole ning äritegevusest tulenevate probleemide lahendamisel abistavad inkubaatori asukaid varasema ettevõtluskogemusega inkubaatorite juhid.

Inkubaator pakub alustavale ettevõttele ka hea võimaluse teiste alustavate ettevõtetega igapäevaselt suhelda. Teiste kogemustest ja vigadest õppides õnnestub inkubaatori asukatel ise suuremaid probleeme vältida ja inkubaatorinaabrist võib saada samas hea koostööpartner või isegi klient.

Lisaks sellele on Tallinna ettevõtlusinkubaatoritel välja arendatud laialdane suhtevõrgustik, kuhu lülitatakse kõik uued asukad, kes saavad seeläbi uusi kontakte nii Eestis kui ka naaberriikides.

Mainimata ei saa jätta ka inkubaatorite poolt pakutavat 3000kroonist kvartaalset koolitus- ja konsultatsioonitoetust, mis võimaldab alustaval ettevõtjal koolitada enda töötajaid või lahendada keerulisemaid probleeme juba oma ala spetsialistide juures. Pidev täiendkoolitus ja enesearendamine on iga eduka ettevõtte vältimatu investeering, mida koostöös Tallinna linnaga igati soodustatakse. Kopli ja Lasnamäe ettevõtlusinkubaatorid pakuvad ajakohaseid, kuid soodsaid büroopindu hea ligipääsuga perspektiivikates asukohtades, kuhu võib häbenemata kutsuda nii kliente kui ka partnereid.

Meie moodsa esitlustehnikaga varustatud nõupidamisteruumid võimaldavad läbi viia nii toote või teenuse presentatsioone kui ka traditsioonilisemaid nõupidamisi. Lihtsalt esinduslikke nõupidamisruume otsivatele ettevõtetele on inkubaatorid mõõduka tasu eest samuti avatud.

Inkubaatori eesmärgiks ei ole mitte ainult soodsa hinnaga ruumide ja töökohtade rent, vaid inkubaatorisse vastu võetud ettevõtete jätkusuutlikkuse ning eduka arengu soodustamine, millest soodne äripind moodustab vaid ühe osa. Mitmed inkubatsiooniteenust kasutavad firmad tegutsevad hoopis väljaspool Kopli ja Lasnamäe inkubaatori ruume, kesk- või vanalinnas, ning peavad tähtsaks just inkubaatorist saadavat nõu ja abi.

Ettevõtlusinkubaatorid ei soovi ettevõtjatele luua kunstlikult tingimusi, mis on sedavõrd elukauged, et isoleerivad nad täielikult tegelikest turuhindadest. Nagu ka Äripäev kirjutas, tuleb inkubaatori asukatel varem või hiljem inkubaatorist lahkuda. Kuid mitte enne, kui ettevõte on piisavalt konkurentsivõimeline, et pikemat aega tegutsenud ettevõtetega võrdväärselt turul konkureerida.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 16:17
    Otsi:

    Ava täpsem otsing