Tallink parandab neljanda kvartali tulemusi tänu Silja Line'ile

Tarvo Vaarmets 12. oktoober 2006, 00:00

Tallink teeb börsi andmetel oma majandustulemused teatavaks järgmise nädala jooksul. Ettevõttel on kalkuleerimist senisest kindlasti oluliselt rohkem, sest aruandes peavad kajastuma nii Silja Line'i esmakordne panus kogu kontserni näitajatesse kui ka mitmed teised olulised muudatused firma tegevuses.

"Neljanda kvartali Tallinki tulemustega on liitunud mitu aspekti, mida eelmisel aastal ei olnud - Superfastid, Läti-Rootsi liin, lisaks uus laev Galaxy ja alates juulikuust ka Silja tegevuse arvestamine aruandes" loetles Hansabank Marketsi analüütik Sander Danil toimunud muutusi.

Kui Silja näitajad kogu aasta plaanis ei ole siiani olnud viimastel aastatel just rõõmustavad, siis Tallinki neljandasse kvartalisse avaldab nüüdne tütarfirma tõenäoliselt positiivset mõju.

"Silja peaks olema ostetud osa ulatuses Tallinki aruandes kahe suvehooaja kõige magusama kuuga, mistõttu Silja osa käibes on kindlasti väga suur," nentis Danil ning lisas samas, et Tallinki arengut silmas pidades tuleks ikkagi jälgida kogu aasta ootusi Silja äritegevuse suhtes.

Investeerimispank Suprema analüüsis on välja toodud häid tulemusi toetav asjaolu - kõik ettevalmistused liinide ja laevastiku uuendamise osas tegi Tallink enne kõrghooaja algust.

Samas teevad Tallinki muudatused ennustamise analüütikutele üsnagi raskeks.

"Silja liitumine gruppi teeb neljanda kvartali prognoosimise suhteliselt raskeks, sest puudub täpne ettekujutus Silja tulemuste sesoonsusest," täpsustas Danil, kelle arvates avaldatavate tulemuste seisukohast võivad väiksemateks riskideks olla Silja tehinguga seotud ettenägematud kulud ja Superfastidel toimunud tagasiulatuv palgatõus.

Ka Suprema analüüsis peetakse põhiküsimuseks, kuidas suudab Tallink oma tegevusse integreerida Silja Line'i ja milline on Silja Line'i mõju kasumlikkusele.

Hansabank Marketsi uurimuses viidatakse ka Silja tõsisele restruktureerimise, milles samas nähakse pikemas perspektiivis just positiivseid mõjusid Tallinki arengule.

Tallinki juhatuse liige Kalev Järvelill keeldus oma nägemuse avaldamisest.

Hinnasiht 6,25 eurot on meil praegu paigas, ootame ära terve aasta tulemused, vaatame, mida need näitavad, ja sealt saame teha põhjalikumaid järeldusi.

Ettevõtte enda indikatsioon on, et käive võiks olla kuni 400 miljonit eurot, meie ennustus on natuke alla selle. Üldiselt on meie prognoos muidugi optimistlik, sest tulemusi mõjutavaid muutujaid on praegu lihtsalt niivõrd palju, et hinnangut on väga raske anda.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing